3 iubiri din viața fiecărui om care vin să ne învețe ceva. Iată care este cea mai dificilă.

„Destinul ne oferă 3 profesori, 3 prieteni, 3 dușmani și 3 iubiri mari. Dar toți 12 apar în alte înfățișări și niciodată nu-i vom recunoaște până când nu ne îndrăgostim, nu-i abandonăm și nu luptăm cu ei”- Gregory David Roberts.

Se spune că în viața fiecărui om pot exista trei iubiri. Prima – vine cu un anumit scop, a doua – pentru a ne învăța ceva cu ajutorul unei experiențe noi, iar a treia este pentru a conștientiza ce înseamnă să iubești cu adevărat o altă persoană.

Prima iubire – este considerată cea mai dulce, unică. Ne amintim de ea toată viața. De fapt, prima iubire ne este dată tocmai pentru a alunga fanteziile frumoase, dar atât de îndepărtate de viața reală.

A doua iubire – avem nevoie de ea pentru a dobândi experiența necesară și, de asemenea, ne ajută să ne descoperim pe noi înșine. Să înțelegem cine suntem, pe cine dorim, cine ne provoacă respingere și iritare.

A treia iubire – ne deschide în sfârșit esența magică a Iubirii, de regulă, vine întotdeauna pe neașteptate.

De fapt, majoritatea oamenilor nu își dau seama că trebuie să treacă prin mai multe relații până când vor obține experiența necesară. Uneori trebuie să schimbăm mai mulți parteneri și să ne vindecăm rănile, în timp ce învățăm lecțiile de viață necesare. Și adesea ne îndrăgostim atât de puternic, încât în loc să învățăm lecția și să mergem mai departe, rămânem alături de „învățătorul” nostru, de parcă ar fi sufletul pereche.

Prima relație (oricât de dulce și unică ar fi) nu este deloc o relație, să fim sinceri. Este ceea ce ne-am pictat în minte. De fapt, majoritatea oamenilor nu iubesc în acest moment. Sau nu sunt iubiți. În realitate, se întâmplă un lucru neplăcut, dar extrem de necesar pentru creșterea noastră: ni se distrug speranțele și visurile, ni se frânge inima sau frângem inima cuiva, suntem trădați sau trădăm, ni se omoară credința sau omorâm credința cuiva. Toate acestea duc la faptul că așteptăm cu nerăbdare a doua relație, sperând că: „Acum totul va fi diferit!”

Există un moment despre care mulți oameni nu-și dau seama. Dacă cineva pretinde că te iubește mai mult decât propria viață, nu înseamnă că vă potriviți. Compatibilitatea – este importantă. Chiar dacă există sentimente și dorința de a lucra asupra relației, fără ea – nu va funcționa.

Da, probabil vă place să vorbiți despre orice, să vă plimbați ore întregi sub lună, vă plac aceleași grupuri muzicale și chiar râdeți la fel, dar acest lucru nu este suficient. Chiar dacă aveți atât de multe în comun, aceasta nu este o garanție că vă veți înțelege.

Înainte de a înțelege esența compatibilității adevărate, trebuie să crești și să crești. Între timp, doar cunoașteți ce este atracția și obsesia. Dar acestea sunt prea instabile, prea precare. O briză ușoară este suficientă pentru ca dragostea să dispară ca fumul.

Adevărata compatibilitate este ceva ce nu vă puteți imagina. De aceea, a treia relație este un șoc. Ea este cea mai dificilă. În primul rând,  apare în viața noastră atunci când deja ne-am împăcat cu gândul că este aproape imposibil să întâlnim sufletul pereche în această lume crudă. Am renunțat. Ne-am resemnat cu faptul că acest lucru nu se va întâmpla niciodată.

Și în momentul în care nu aștepți nimic, întâlnești o persoană cu care te înțelegi. Nu se observă nici pasiune mare, nici fluturi în stomac, dar din anumite motive începeți să construiți o relație. Fără prea multe speranțe și așteptări.

Se întâmplă ceva incredibil: în sfârșit îți dai seama că iubirea nu este deloc ceea ce găsești. Iubirea este ceea ce creezi și construiești.

Îți dai seama brusc că toate relațiile anterioare ți-au fost date cu scopul de a te pregăti pentru această întâlnire. Să înveți să iubești, să ai grijă, să aștepți, să crezi, să nu te grăbești, să nu fii fascinat(ă). Și acum ai găsit în sfârșit o relație care te face să te deschizi așa cum ești cu adevărat. Cu cei cu care ai fost în acești ani nu ai avut ocazia să te deschizi. Acesta este sentimentul pe care l-ai căutat toată viața.

Da, de multe ori este dificil. Așa ar trebui să fie. Cel mai important lucru este să nu decizi la un moment dat că noul partener ar trebui să repare totul în viața ta și să o transforme într-un basm. Sarcina lui este să fie lângă tine. Să creadă în tine. Să te sprijine. Să te iubească. Nimeni nu te va face o persoană fericită, până când nu vei dori tu asta.