5 moduri simple de a-ți crește rapid stima de sine. Ea – este cheia succesului.

Stima de sine – este stabilirea locului tău în clasamentul tuturor oamenilor. Ea afectează în mod direct obținerea succesului. Stima de sine adecvată – este cheia succesului.

Iată 5 moduri de a-ți crește respectul de sine:

1. Fă lucrurile pentru care simți o frică interioară. 

Fă ceea ce dorești să faci de mult timp, dar ți-e teamă că nu vei reuși sau pur și simplu te rușinezi. De exemplu, dacă îți este teamă să negociezi, pregătește o prezentare și realizează negocierea. Chiar dacă nu va decurge totul așa cum ți-ai dorit, stima ta de sine va crește, deoarece ți-ai depășit frica.

2. Dacă ai complexe privind aspectul exterior, postează-ți fotografiile pe un site de întâlniri.

Oamenii vor fi interesați de tine și îți vor scrie complimente. Iar complimentele îți vor crește respectul de sine. Pe astfel de site-uri există concursuri foto la care poți participa și tu. Dacă acum nu ești într-o relație, această metodă poate funcționa, dar dacă ești într-o relație, trebuie să decizi dacă recurgi la ea sau nu, pentru că partenerul tău s-ar putea să se simtă ofensat.

3. Notează-ți toate realizările.

Cu siguranță fiecare om are situații în care a obținut ceva. Chiar și ceva nesemnificativ. După ce vei citi o astfel de listă, te vei privi cu mândrie. În viitor, poți completa lista.

4. Dacă știi să faci ceva foarte bine, arată asta.

Încearcă să faci lucrul cât mai calitativ și să-ți îmbunătățești în mod constant abilitățile. Dacă cineva îți spune ceva negativ sau cuiva nu-i place, amintește-ți că fiecare persoană are opinia sa și nu ar trebui să te indispui, bazându-te doar pe opinia unei persoane. Dacă crezi că nu ai astfel de abilități profesionale, găsește ceea ce te interesează și învață lucruri noi. Unele studii au dovedit că poți învăța o nouă abilitate în 20 de ore, iar în 1000 de ore poți învăța profesional o nouă abilitate.

5. Ține un jurnal al realizărilor.

Acest lucru este recomandat să-l faci zilnic. Dar câți oameni vor scrie în fiecare zi? Personal, nu scriu în fiecare zi, ci doar atunci când am o anumită realizare, chiar dacă este nesemnificativă. De exemplu, nu scriu că astăzi au fost multe comenzi sau că m-am trezit la 5 dimineața, dar de exemplu, scriu: „pe blogul meu astăzi a fost un număr record de vizitatori”. Apoi, la sfârșitul lunii, îți vezi mai exact realizările și le poți compara cu lunile anterioare.