13 trăsături de caracter care te vor face un magnet pentru atragerea iubirii.

Majoritatea oamenilor posedă calitățile necesare pentru a iubi și a fi iubiți. Există mai multe trăsături de personalitate care atrag iubirea.

Aceste informații vor fi utile celor care caută, dar nu-și pot găsi sufletul pereche.

Cum atragi iubirea în viața ta?

1. Bunătatea

Într-un studiu realizat la Universitatea din Texas, 10.000 de bărbați și femei au fost întrebați care este cea mai importantă calitate pe care ar vrea să o vadă la partenerul lor. Cel mai popular răspuns a fost „bunătatea”.

Nu te costă nimic să fii o persoană mai bună și mai tolerantă cu alți oameni, să fii amabilă cu chelnerul sau să-i ajuți pe cei nevoiași.

2. Poți face primul pas

Uită de inaccesibilitate. Cercetătorii care au studiat întâlnirile rapide, au descoperit că pentru apariția simpatiei era suficient ca partenerii să-și manifeste interesul. Pentru a face acest lucru, este suficient să asculți cu atenție interlocutorul și să pui întrebări. Asta acționează ca un afrodiziac asupra omului și te face imediat o persoană mai atractivă în ochii interlocutorului.

3. Radiezi pozitivism

Frumusețea chipului trece, iar frumusețea sufletului rămâne. Știința confirmă că trăsăturile de caracter pozitive, afectează în mare măsură percepția asupra aspectului nostru.

Bărbații, de fapt, sunt atrași de femeile plăcute, pozitive și vesele. Aceste trăsături de caracter nu sunt asociate numai cu aspectul atractiv, ci te fac o parteneră dorită pentru o relație pe termen lung.

4. Sinceritatea 

Nu știi să minți? Aceasta este o calitate foarte bună pentru dragoste.

Știința confirmă încă o dată că onestitatea ne afectează atractivitatea fizică. Un studiu publicat în Journal of Personality Research a descoperit că persoanele cinstite sunt percepute ca fiind mai sănătoase, atractive și bune.

5. Știi să te cerți corect

Oricât de perfectă ar fi relația, certurile sunt inevitabile. În psihologie există patru stiluri de rezolvare a conflictelor, care semnalează că relația este sortită la eșec. Acestea includ: critica, apărarea, disprețul, „construirea unui zid de piatră” sau lipsa de reacție – care provoacă cel mai mare rău relației. Când vă certați, amintiți-vă că nu sunteți indiferent unul față de celălalt și întotdeauna vorbiți despre problemă, urmăriți-vă discursul și evitați învinuirile.

6. Interesele neobișnuite

Pasiunea ta pentru cărți sau dans, de asemenea, joacă un rol important în atragerea persoanei potrivite. Hobby-urile, abilitățile și interesele unice te fac mai atractivă în ochii potențialilor parteneri.

7. Menținerea spațiului

Îți place să fii cu o anumită persoană, dar nu poți fi cu ea tot timpul. Este important să găsești un echilibru între independență și atașamentul față de ceilalți oameni.

Ambele sunt importante. Chiar și atunci când devii parte dintr-un cuplu, nu ar trebui să depinzi de partenerul tău în toate.

8. Statornicia

Statornicia este fundamentul oricărei relații de succes. Să fii constant înseamnă să-ți ții promisiunile, să duci lucrurile până la capăt, să-ți respecți valorile și principiile. Statornicia este capacitatea de a menține obiceiuri emoționale și fizice sănătoase.

9. Echilibrul emoțional

A fi o persoană echilibrată – înseamnă să ai un suport interior stabil, să poți face față problemelor și să nu acorzi atenție influențelor externe. Înseamnă să nu te superi și să nu te enervezi atât de ușor. Înseamnă că ești capabilă să înțelegi și să accepți sentimentele altei persoane, chiar dacă nu ești complet de acord cu ea.

10. Deschiderea 

Deschiderea implică o viziune largă, mentalitate deschisă, dorința de a experimenta și de a accepta o experiență nouă. Înseamnă să asculți înainte de a decide sau de a judeca pe cineva.

În relație, deschiderea te ajută să înțelegi mai bine emoțiile partenerului, indiferent dacă este frustrare, dezamăgire sau tristețe, să fii dispusă să discutați, să fii generoasă și să acționezi cu inima deschisă.

11. Autocontrolul

Autocontrolul ne ajută să nu cedăm în fața autodistrugerii și negativismului, precum și să tindem pentru a deveni mai buni. Înseamnă să te poți retrage la timp, precum și să taci atunci când te copleșește furia.

12. Tandrețea

Tandrețea nu este un semn de slăbiciune sau vulnerabilitate excesivă. Când manifestăm afecțiune, ne deschidem inima, ne arătăm slăbiciunile, fără a pierde încrederea.

13. Capacitatea de a menține granițele

Granițele sunt foarte importante și trebuie menținute în toate tipurile de relații, în special în cele apropiate. Stima de sine sănătoasă îți permite să stabilești granițe fără de care nu-ți vei putea respecta partenerul. Granițele îți permit să știi ce este permis și ce nu, unde nu poți depăși linia. Limitele ajută la construirea relațiilor sănătoase bazate pe respect și iubire, nu pe sacrificiu.