10 motive pentru care te gândești mereu la cineva și cum poți scăpa de gândurile obsesive.

Gândurile obsesive despre cineva te pot înnebuni. Acesta poate fi o persoană pentru care ai sentimente romantice sau, invers, șeful pe care îl urăști, dar gândurile despre el nu te lasă.

La începutul secolului XX, părintele psihanalizei, Sigmund Freud, a spus că gândurile, dorințele și comportamentul nostru sunt controlate de forțe care se află dincolo de controlul nostru conștient.

De ce te gândești constant la cineva?

1. Ești îndrăgostit(ă) 

Dacă îți place persoana la care te gândești, cel mai probabil te-ai îndrăgostit. Când ne îndrăgostim, în creierul nostru se întâmplă o serie de schimbări chimice. Din cauza acestor schimbări, te gândești constant la obiectul dorințelor tale, devii nervos și îngrijorat în prezența lui.

Chiar dacă persoana nu-ți răspunde reciproc, gândurile despre ea deja sunt greu de oprit.

2. Acest om este un mister pentru tine.

În acest caz, nu neapărat te atrage acest om, ci dorința de a descoperi cine este cu adevărat. Unii oameni sunt mai misterioși prin natura lor și, dacă ești o persoană suficient de curioasă, gândurile despre acest om s-ar putea să te înnebunească.

Cu cât veți comunica mai mult, cu atât îl vei înțelege mai bine, și gândurile obsesive vor dispărea.

3. Ego-ul rănit

Se poate întâmpla că persoana ți-a rănit sentimentele sau te-a făcut să te simți de parcă trebuie să-i dovedești ceva.

Uită de ceea ce cred alții despre tine și ignoră dorința ego-ului de a demonstra cuiva ceva.

4. Furia

Uneori ne gândim la om, nu doar pentru că ne-a jignit, ci și pentru că suntem foarte supărați pe el, dar nu avem posibilitatea să-i spunem despre asta.

Dacă ai o astfel de dorință, fă-o. Dacă nu vrei să vorbești despre asta, eliberează situația. Atunci când ierți – îl eliberezi pe cel care te-a rănit, și pe tine, de asemenea.

5. Distragerea atenției

Uneori gândurile despre cineva – sunt doar o capcană. Ne gândim la acea persoană pentru că nu vrem să ne gândim la noi sau la anumite aspecte ale vieții noastre.

6. Această persoană reprezintă idealul tău

Cel mai probabil, această persoană este așa cum ți-ar plăcea să fii, de exemplu, să ai bani, succes sau încredere în sine, dar ți se pare că nu ai toate astea, iar șansa a fost ratată.

7. Punctul culminant al unui subiect dureros

Gândurile obsesive despre cineva apar și atunci când privești înapoi la relație și îți dai seama că ea nu a avut continuare sau că persoana respectivă nu a fost liberă sau te-a înșelat.

Când situația se repetă, acesta este un semn al unui proces subconștient. În mod inconștient, alegi oameni care îți înșală din nou și așteptările. Acum pentru tine este deosebit de dureros, pentru că ți s-a mai întâmplat înainte.

8. Această persoană îți amintește de cineva din trecut

Să presupunem că ai avut un tată egoist sau o mamă alcoolică, părinți agresivi. Conștient, vrei să eviți acest tip de oameni, pentru a nu experimenta emoții negative iar și iar.

Și brusc te îndrăgostești de o persoană la fel de egoistă și crudă care suferă de dependență de alcool.

9. Subconștient experimentezi dezamăgire sau supărare

Dacă verifici constant pagina fostului partener, vrei vezi ce se întâmplă în viața lui, acesta este un semn că ceva este în afara controlului tău conștient.

Ai folosit toate mijloacele pentru a-l uita, însă inima frântă are nevoie de timp pentru a se vindeca. Este important să nu te judeci strict, întrucât este foarte dificil să depășești singură dezamăgirea.

10. Nu-ți place omul

Adesea acesta este un membru al familiei sau șeful. Orice ar face, îți provoacă sentimente neplăcute. Creierul parcurge constant detaliile care te deranjează, ceea ce duce la un cerc vicios de anxietate. Astfel de gânduri neplăcute pot fi de asemenea, obsesive și îți pot provoca sentimentul de disperare.

Ce poți face pentru a nu te mai gândi la om?

– cunoaște-ți sentimentele adevărate;

– evită-l pe rețelele sociale;

– găsește-ți o activitate;

– concentrează-te pe prezent;