Bunătatea excesivă duce la aceste 10 consecințe negative.

A fi bun – este o calitate uimitoare, dar bunătatea excesivă îți poate dăuna. Sensul vieții este de a menține un echilibru. Trebuie să conștient(ă) și puțin egoist(ă). Asigură-te că îți păstrezi spațiul personal intact, dar nu înceta niciodată să fii o persoană bună.

Deci, dacă ești o persoană prea bună, s-ar putea să te confrunți cu următoarele lucruri:

1. Ești folosit de alții

Într-un mediu concurențial, este recomandat să fii amabil, dar nu poți fi prea bun. Oamenii concurează cu tine pentru superioritate, de aceea trebuie să lupți, dar nu te lăsa manipulat și folosit. Fii atent la situație și acționează corespunzător.

2. Nu ți se respectă limitele personale

Fiind bun, nu-i contrazici pe ceilalți. Iar ei consideră că le permiți să treacă peste tine. Vor încerca să-ți încalce granițele pentru a-ți testa flexibilitatea. Trebuie doar să-ți folosești logica pentru a observa la timp că ești manipulat(ă).

3. Indiferența celor din jur

Nu toți oamenii sunt compătimitori. Unii dintre ei vor face orice pentru a obține ceea ce-și doresc. Nu le pasă de sentimentele altora. Sunt egoiști si cel mai probabil nici nu-și dau seama de acest lucru.

Chiar dacă nu vrei să pari un om nepoliticos sau rău, nu ar trebui să fii tratat prost. Dacă există o asemenea necesitate, arată-ți nemulțumirea.

4. Lipsa grijii de sine

Oamenii buni tind să investească mult timp și resurse în alții. Nu suportă să-i vadă pe alții triști și, prin urmare, le oferă ajutorul. Dar problema este că, astfel își consumă prea multe resurse.

Nu toți merită bunătatea ta. Iar cea mai importantă persoană care are nevoie de ea – ești tu.

5. Probleme cu încrederea

Mulți văd bunătatea nemotivată ca pe ceva suspect. Nu-ți face griji pentru asta. Ei nu pot fi învinuiți. Exprimă-ți părerea, ai răbdare și într-o zi ei neapărat îți vor răspunde cu bunătate.

6. Distorsiunea percepției

Cea mai bună opțiune este atunci când omul bun este înconjurat de aceiași prieteni buni. Cu ei se simte în siguranță.

Dar, uneori, din cauza inimii mari, oamenii buni îi ajută pe cei care nu îi apreciază. Și în cele din urmă sunt răniți. Trebuie să ai grijă de tine.

7. ”Trăiască indignarea!”

Nemulțumirea – este un sentiment teribil. Distruge prieteniile, relațiile romantice și dă naștere unor probleme cu încrederea. Toți oamenii buni, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu acest lucru.

Dacă ai ajutat un prieten să iasă din necazuri, iar ulterior el refuză să te ajute, probabil vei fi supărat. Uneori, manifestând bunătate, trebuie să te asiguri că asta nu te va indispune.

8. Scuze nerezonabile

Oamenilor buni nu le place să vadă suferințele altora. De aceea, chiar și atunci când nu sunt vinovați ei își tot cer iertare, pentru ca cealaltă persoană să se simtă fericită. Problema însă, este că scuzele vorbesc despre recunoașterea vinovăției.

9. Prea multă responsabilitate

Fiind prea bun, nu poți spune ”nu”. Drept urmare, cei din jurul tău pun atât de multe responsabilități pe seama ta, încât abia mai poți face față.

Obiceiul de a face compromisuri te transformă într-o țintă ușoară pentru manipulare. De aceea, învață să spui ”nu”.

10. Devii o țintă pentru oamenii toxici

Oamenii toxici își folosesc influența asupra altor oameni. Țintele lor preferate sunt oamenii buni. Manipulatorii și narcisiștii sunt atrași de tine din cauza lipsei limitelor clare și a întrebărilor corecte. Tu faci orice pentru ei, iar ei adoră să te folosească.

Pentru a înțelege dacă ești victima manipulării, observă aceste persoane și  acțiunile lor. Nu lăsa bunătatea să-ți întunece mintea.