Femeile de peste 40 de ani și iluziile lor cu privire la vârstă

Multe femei de peste 40 de ani, au anumite iluzii cu privire la vârsta lor.

De exemplu, ele se consolează cu ideea că arată atât de bine, încât nimeni nu va ghici vârsta lor. Aceste femei se înșală sau nu vor să vadă adevărul. Foarte des, cunoscuții și prietenii, pentru a nu le jigni, spun că arată minunat: tinere și proaspete. Dar, de fapt, lucrurile nu sunt chiar așa.

Desigur, acum femeile au multe instrumente care le oferă posibilitatea să-și ascundă puțin vârsta. Dar nimeni nu-i va spune vreodată unei femei  de 40 de ani că are doar 20. Totul se cunoaște prin comparație. În comparație cu o femeie de 40 de ani dependentă de alcool – da, ești o frumusețe. Dar, în comparație cu o femeie bogată de peste 40 de ani, care se îngrijește mereu și merge la cele mai bune saloane de înfrumusețare și la cei mai buni specialiști, pierzi clar.

Din păcate, niciun produs cosmetic nu poate ascunde faptul că, odată cu vârsta sprâncenele se lasă, apar ridurile, iar pielea atârnă pe mâini și gât. Prin aceste semne, se poate observa imediat că ești o femeie adultă și nu o fată de 20 de ani.

Multe femei se consolează cu gândul că fetele tinere nu au obținut nimic în viață, în timp ce ele și-au construit deja o carieră, au câștigat un statut. Aceasta este o opinie eronată. Multe fete tinere, în ciuda anilor, au realizat multe în viață: au un loc de muncă bun, cunosc câteva limbi străine, au reușit să călătorească în multe țări. Desigur, există și fete incapabile, dar la orice vârstă există astfel de femei.

Însă cel mai prost lucru, este atunci când o femeie de 40 de ani își compară experiența s*xuală cu trupul fermecător și tânăr al fetei. Unele femei la această vârstă au kilograme în plus, dar în loc să slăbească, se consolează cu gândul că kilogramele în plus chiar le înfrumusețează. Poate că ar trebui să se uite mai atent la oglindă? Excesul de greutate la orice vârstă îți înrăutățește aspectul, iar la 40 de ani – îți adaugă câțiva ani.

Multe femei uită de vârsta lor, cumpărându-și rochii scurte. Din anumite motive, ele cred că în acest fel vor părea mai tinere. Dar, în realitate, nu arată mai tinere, ci ridicol.

Unele femei sunt sigure că, bărbații nu observă cum ele îmbătrânesc. De fapt, bărbații observă totul, dar unii sunt prea educați pentru a-i spune unei femei despre asta, în timp ce alții doar își iubesc femeia și o apreciază pentru alte calități. În acest caz, tinerețea și frumusețea joacă deja un rol secundar.

Deci, dragi femei, nu uitați de vârsta voastră. Iubiți-vă așa cum sunteți. Nu fugiți de realitate. Căutați în voi calitățile pozitive și nu vă concentrați pe  vârstă. Omul are atâția ani, cât are sufletul său.