Cu siguranță nu le cunoșteai: 10 fapte interesante din psihologie care te vor surprinde.

Oamenii moderni cu greu pot fi surprinși. Odată cu dezvoltarea Internetului, informațiile au devenit mult mai accesibile. Dacă în urmă cu câțiva ani, oamenii se mirau când auzeau ceva din domeniul psihologiei, astăzi fiecare al doilea se consideră doctor în științe psihologice.

Ce au mai descoperit nou oamenii de știință în acest domeniu? Iată câteva fapte interesante și testate în timp: 

1. Oamenii care glumesc și râd mult, în adâncul sufletului sunt nefericiți și singuri. 

2. De ce este atât de greu să acceptăm un refuz? Deoarece creierul reacționează la răspunsurile negative aproape la fel ca la durerea fizică.

3. Împărtășind planurile noastre de viață cu prietenii și rudele, amânăm momentul implementării lor. Cercetările au arătat că motivația scade brusc atunci când vorbim despre obiectivele noastre. Prin urmare, este mai bine să trăiești după principiul: „Mai puține cuvinte, mai multă muncă!”.

4. Chiar dacă discursul interlocutorului nu ți se pare interesant, în creier oricum are loc procesul de analiză și procesare. Goliciunea este transformată într-un text fascinant. Acest lucru se întâmplă fără să-l observăm.

5. Ți s-a întâmplat să cauți în grabă cheile, telefonul sau portofelul? Pentru a găsi rapid lucrurile pierdute, oprește-te, închide ochii, inspiră adânc și, în timp ce expiri, gândește-te la locul în care ai văzut ultima oară lucrul pierdut. Creierul va putea îndeplini mai ușor o sarcină, așa că își va aminti imediat unde se află pierderea.

6. Cantitatea maximă de stres cade asupra vârstei de la 18 la 33 de ani. Iar după 33 de ani, reacția la stimulii externi devine mai puțin violentă.

7. Societatea modernă preferă să scrie mesaje. Chiar și atunci când vine vorba de evenimente importante, preocupări și griji.

8. Oamenii de știință au dovedit că controlul îmbunătățește productivitatea muncii.

9. Omul la nivel subconștient respinge ideea de a fi fericit. El așteaptă ca fiecare zi de succes să fie urmată de una care îi va lua totul. Dacă ți se pare că ești cea mai nefericită persoană din lume, încearcă să eliberezi situația și să te bucuri de moment. Permite-ți să te relaxezi și să te bucuri de viață.

10. Aroma de portocale îmbunătățește starea de spirit și reduce stresul cu 80%.