20 de motive să nu mai trăiești după regulile mamei, ci după regulile tale.

20 de motive să nu mai trăiești după regulile mamei, ci după regulile tale:

1. Vei începe să trăiești doar viața ta. Vei trăi în funcție de scenariul tău, nu al mamei sau a altcuiva din neamul tău.

2. Vei ști exact ce dorești tu, nu mama, tata sau societatea.

3. Îți vei cunoaște exact mișcarea în viață, unde, de ce, pentru ce, pentru cine și cum, în cele din urmă. Vei trăi clar, nu în ceață.

4. Vei trăi în sfârșit pentru TINE, nu pentru ceilalți, ceea ce înseamnă că viața ta va fi plină de sens. Acesta este însăși sensul vieții pe care îl caută mulți și tu îl vei găsi.

5. Te vei conecta cu unicitatea și valoarea ta, deoarece vei deveni o persoană interesantă pentru tine însăți/însuți.

6. Îți vei mări influența asupra propriei vieți, luând decizii și făcând alegeri pe cont propriu, fără vinovăție, rușine și regret. Îți vei cunoaște în mod clar limitele și nu vei permite nimănui să ți le încalce

7. Vei începe să-ți urmezi obiectivele și interesele, încetând astfel să te trădezi și să le pui într-un colț îndepărtat.

8. Va începe maturizarea și creșterea ta personală, o călătorie uimitoare spre tine însăți/însuți.

9. Se va întâmpla mult așteptata separare de mama. Calea de ieșire din infantilism și copilărie, spre ceea ce tinde sufletul nostru.

10. Părinții și soarta lor, ceea ce nu s-a realizat și nu s-a întâmplat, ceea ce îi chinuie – nu va mai avea un efect distructiv asupra ta.

11. Vei ajunge la o înțelegere cu tine însăți/însuți și cu trecutul tău, indiferent de pierderile și eșecurile care s-au întâmplat în viața ta.

12. Te vei putea baza doar pe tine și vei putea să-ți oferi atâta iubire și atenție cât crezi de cuviință. Sentimentul de nevoie și dependență se transformă în forță și inspirație. Iar singurătatea interioară, care este inevitabilă atunci când omul merge pe drumul său, va deveni o resursă și o sursă de energie pentru tine.

13. Vei reconstrui relația cu mama din co-dependentă și toxică, în una calmă și poate chiar respectuoasă.

14. Îți vei transforma rușinea și vinovăția în respect și mândrie de sine.

15. Vei înceta să mai trăiești pentru mama, suportându-i durerea, pentru că în sfârșit vei face ceva pentru tine. Și cel mai important, mama fără tine se va descurca perfect.

16. Îți vei înțelege trecutul și viitorul, cine ești și pentru ce ești aici.

17. În viața ta va fi mai multă bucurie și fericire, pentru că vei deveni independent(ă) de opiniile și evaluările celorlalți.

18. În viața ta va veni curajul pentru întâlniri și despărțiri. Nu vei mai percepe despărțirea ca un eșec sau o pierdere groaznică, deoarece vei rămâne întotdeauna pe cont propriu.

19. Îți vei reconstrui relațiile cu bărbații sau femeile, deoarece nu o vei mai căuta pe mama în ei/ele. Iar câmpul cuplului va deveni o sursă de sprijin pentru creștere și avansare.

20. În sfârșit, vei risca să te afirmi în lume, pentru că propriile reguli implică întotdeauna o poziție personală independentă și nu o imitație sau o copiere.