3 obstacole care împiedică femeile să fie frumoase

Toate femeile sunt foarte frumoase, dar multe dintre ele nu vor învăța niciodată cum să fie frumoase.

„Să fii frumoasă” – înseamnă să te placi tu, în primul rând.

Când femeia se place – acest lucru se reflectă în aspectul ei. Mersul devine încrezător, i se îndreaptă spatele, umerii sunt  „deschiși”, capul – nu mai este aplecat spre pământ, ochii – strălucesc și ea zâmbește, atât sie, cât și întregii lumi.

Câte femei de astea vezi pe stradă? Ca să fiu sinceră, în ultima vreme nu am mai întâlnit niciuna.

De ce se întâmplă asta?

1. La noi se consideră rușinos sa te iubești

Da, generația mai tânără, probabil nu are o astfel de problemă. Dar femeile de vârsta mea ( 41 de ani) au fost crescute cu convingerea că dragostea de sine este egoism, iar egoismul este o trăsătură de caracter foarte, foarte nedemnă!

2. Suntem învățate încă din copilărie să ne „evaluăm în mod adecvat”

Problema este că adecvarea evaluării în societatea noastră implică o depreciere completă. Nu te poți considera deșteaptă – pentru că nu ești Einstein, dragă, nu ești Einstein! Și nici măcar Marie Curie. Nu te poți considera talentată – pentru că nu ai ajuns încă la nivelul lui Rembrandt. Nu te poți considera frumoasă – ești departe de frumusețile recunoscute.

Societatea ne oferă să ne evaluăm după „standardele” ei. Și ea nu are nevoie de femei cu stima de sine înaltă – acestea devin incomode. Pe fundalul unei femei cu stima de sine înaltă, restul nu se vor manifesta.

„Cine te crezi, te va durea rău de tot când vei cădea” – o frază familiară? Deci, amenințările că va fi dureros când vei cădea, nu-ți permit să-ți deschizi aripile.

3. Femeile noastre sunt prinse în capcana ”nu ți se poate”

De fiecare dată când deschid o revistă de modă de la noi văd multe publicații pe tema „Ce nu poți face sau ce nu poți purta dacă ai peste….ani. Sau dacă ai fața rotundă, nasul imperfect și pielea, Doamne ferește, cu celulită.”

Mai mult, aceste „interdicții bune” se termină cu fraza: ”Dacă nu țineți cont de sfaturile noastre, toți vor râde de voi!” Ruj roșu – vor râde! Jambiere – vor râde. Fuste mini – vor râde. Culori luminoase – vor râde. Lipsa manichiurii – vor râde. Riduri – vor râde … Lista continuă. Se creează impresia în jur trăiesc niște sălbatici. Le arăți un deget și ei râd.

Și cum să te simți frumoasă într-un astfel de mediu? Nicicum.

Sfatul meu este să nu acordați atenție. Nimănui. Să vă priviți în oglindă și să înțelegeți că în lume nu există o a doua astfel de frumusețe. Îndreptați umerii, ridicați capul și mergeți pe stradă zâmbind, cum numai o femeie frumoasă știe să o facă: tuturor și nimănui personal.