6 gesturi caracteristice femeii-alfa, indiferent de modul în care le ascunde

Femeia alfa este cea care tinde să fie prima în toate și nu se teme să-și atingă obiectivul, adesea săvârșind acțiuni pur „masculine”. Este întotdeauna încrezătoare, calmă și echilibrată. Este inteligentă, persistentă, nu se teme să-și asume riscuri și să ia decizii dificile.

Puteți identifica o femeie alfa prin intermediul unor gesturi caracteristice care o trădează:

1. Gesticulare restricționată

Această femeie nu-și va flutura brațele, încercând să atragă atenția, nu se va agita și chiar în mijlocul celei mai tari dispute postura ei va rămâne calmă și relaxată.

Este foarte încrezătoare, de aceea nu se teme că mâinile îi vor trăda emoțiile. Ar trebui să fiți atenți și la strângerea de mână a doamnei – va fi puternică și scurtă.

2. Mersul de Regină

Mersul poate spune multe despre femeie. Ea face pași mici și nu se grăbește deloc, atrăgând privirile trecătorilor.

Femeia alfa, pășește încet, încrezător, ferm. Ține spatele drept și nu încearcă să găsească un punct de care să se sprijine.

3. Bărbia ridicată

În orice situație dificilă, femeia alfa rămâne calmă și încrezătoare în sine. Puteți înțelege acest lucru după bărbie, care este întotdeauna ridicată ușor în sus.

Bărbia ridicată demonstrează respectul de sine al femeii alfa. Ea are o voință puternică, precum și capacitatea de a merge până la capăt, depășind toate obstacolele pentru atingerea obiectivului.

4. Umerii împinși spre spate

Un alt gest caracteristic prin care poate fi recunoscută rapid femeia alfa, este obiceiul de a-și trage umerii înapoi. O astfel de mișcare este caracteristică oamenilor încrezători și puternici, care nu se tem să rămână ei înșiși în orice situație.

Umerii trași spre spate ridică ușor pieptul, face postura mai dreaptă și îi oferă un aspect mândru. Doamna face acest gest complet involuntar și inconștient. Putem spune că devine o parte integrantă a ei și o trăsătură caracteristică.

5. Păstrează distanța

O adevărată femeie alfa nu lasă pe nimeni să se apropie prea mult de ea. Chiar și în cea mai înghesuită cameră, va păstra distanță între ea și interlocutor.

6. Își ține degetele alipite în formă de „casă”

Este un gest celebru, deoarece este folosit de multe ori de cancelarul german Angela Merkel – o adevărată femeie-alfa.

Când doamna își îndreaptă degetele în față, sub forma unei ”case”, își demonstrează superioritatea și interlocutorului îi este clar că e stăpână pe situație. În plus, un astfel de gest poate însemna o oarecare aroganță (această caracteristică este adesea inerentă femeilor alfa).