4 moduri în care situațiile stresante ne afectează corpul. 

Stresul adesea ne înrăutățește starea de spirit, ne provoacă furie, lacrimi sau apatie. Însă acțiunea lui nu se termină aici. Stresul este capabil să ne înrăutățească sănătatea și aspectul. Astăzi vom vorbi despre modul în care situațiile stresante ne pot afecta corpul.

1.Se înrăutățește capacitatea de muncă 

Din cauza stresului se perturbă somnul, iar corpul nu se odihnește bine. Oboseala te poate face să renunți la exercițiile fizice, însă activitatea fizică va reduce stresul.

Stresul contribuie la acumularea substanțelor chimice care afectează creierul și crește riscul depresiei. Antrenamentul îmbunătățește producția de endorfine prin funcția musculară. Hormonul bucuriei luptă împotriva substanțelor chimice ale stresului și le elimină din organism.

2. Crește pofta de mâncare 

Pofta de mâncare exagerată și abaterea de la dietă sunt foarte caracteristice stresului.

Dacă în perioada stresului emoțional îți permiți ceva caloric sau gras, nu-ți face griji. Nu se va întâmpla nimic groaznic. Este important să-ți controlezi mesele ulterioare, deoarece apatia te poate determina să mânânci o astfel de mâncare întotdeauna.

Stresul provoacă producția de cortizol. Acest hormon încetinește metabolismul și toate alimentele consumate se vor depozita în grăsimi.

3. Stresul deteriorează pielea și parul.

Stresul emoțional poate schimba reacțiile chimice ale organismului, poate perturba fondul hormonal. Crește producția de cortizol și andrenalină, ceea ce afectează negativ secreția pielii. Bariera protectoare a pielii se distruge, ceea ce duce la acnee, roșeață și erupții cutanate.

Dacă simți furie sau apatie, îndepărtează alimentele dăunătoare. Iar pentru a consolida sistemul imunitar și a te relaxa, bea ceai cu lămâie și ghimbir.

4. Mușchii devin tensionați 

Într-o situație stresantă, puțin probabil acorzi atenție tensiunii din corp. Cu toate acestea, bătăile inimii și tensiunea arterială cresc. Tensiunea musculară pe termen lung duce la durere. Pentru a evita durerea musculară, fă o baie relaxantă cu ulei aromatic.

Fiecare dintre noi se confruntă cu stresul, dar nu toată lumea știe să-i facă față. Stresul emoțional pe termen lung ne poate afecta negativ sănătatea și aspectul. Prin urmare, este foarte important să iei măsuri care să neutralizeze consecințele și să-ți readucă starea de bine la normal.