Sinceritatea excesivă îți poate crea neplăceri. 5 lucruri pe care nu merită să le spui vecinilor.

A avea relații bune cu vecinii – este un lucru minunat. Cu toate acestea, vecinii sunt oameni străini, care, prin voința circumstanțelor, trăiesc alături de tine.  Mulți sunt extrem de sinceri cu vecinii lor și acest lucru le poate crea neplăceri.

Există 5 lucruri despre care nu ar trebui să vorbești cu vecinii în niciun caz.

1. Despre profesia ta. Medicii, instalatorii și alte profesii social utile sunt în zona de risc. Prietena mea, medic veterinar primea acasă în fiecare seară bătrâni care îi aduceau pisoi și câini. Ea adoră animalele, dar după 12 ore de lucru în clinică, acasă îți dorești să te relaxezi.

Nu știi ce fel de oameni trăiesc lângă tine, poate sunt aroganți și chiar dacă ești arhitect și stai la birou, întotdeauna voi exista oameni care cred că pot beneficia de serviciile tale, așa, ca între vecini.

2. Când pleci. Dacă nu ceri nimănui să-ți ude florile pe toată durata vacanței, atunci nu spune nimănui că pleci de-acasă. Vecinii tăi nu trebuie să știe asta. Ce se întâmplă dacă printre ei există cineva care are probleme cu legea și va aduce hoții în apartamentul tău?

3. Despre bani și bunuri de valoare. Acum, oamenii rareori țin numerar acasă. Dar se întâmplă. Nu are sens să le spui vecinilor că ai moștenit sau ai câștigat la loterie. Chiar dacă nu există niciun răufăcător în rândul vecinilor, cu siguranță se va găsi cineva care îți va cere un împrumut. De ce ai nevoie de astfel de dialoguri?

4. Despre obiceiurile proaste. Fiecare are dreptul să facă ceea ce consideră potrivit în apartamentul său. Dar dacă soțul îi mărturisește vecinului cumva că are dureri de cap de la mahmureală, acesta își poate imagina că este dependent de alcool. Cert este că uneori vecinii îți pot afecta dramatic viața.

5. Fapte care îți discreditează copiii. Adulții, de multe ori, vorbesc deschis despre detalii destul de intime din viața copiilor, considerându-le drăguțe. Există riscul ca unii să facă glume pe seama copilului tău, cunoscând anumite detalii despre el. De ce să-i strici viața copilului când ai putea să taci.

În general, în conversațiile cu vecinii, tăcerea este aur. Cu cât știu mai puține lucruri despre tine, cu atât există mai puține motive pentru bârfe și situații neplăcute.