Iată cum obții rezultate maxime cu efort și energie minimă

Un motiv comun care ne împiedică să ne îndreptăm în direcția aleasă este încercarea de a face totul imediat, în mod ideal sau cel puțin la fel de bine ca și cei care sunt de mult timp în acest domeniu. Mulți oameni încearcă dintr-o săritură să treacă drumul pe care alții îl parcurg ani de zile.

Poți accelera și reduce timpul pe drum, dar nu poți trece dintr-o săritură ceea ce este format din etape. Această prăpastie poate fi depășită doar cu ajutorul unei călătorii conștiente, trecând atât coborâșurile, cât și urcușurile, îmbunătățindu-te cu fiecare nouă curbă.

Principiul necesar în orice început conștient, indiferent de ceea ce faci: de la începerea unei afaceri până la transformarea vieții, este principiul pe care eu îl numesc „versiunea 1.0”, când rezultatul maxim se obține cu ajutorul costurilor distribuite sistematic.

Pentru început fă versiunea 1.0. Depune efort maxim la această etapă, apoi îmbunătățește-o treptat: de la versiunea 1.0 la următoarea – 2.0 și așa mai departe: de la 2.0 la 3.0.

Cum să obții eficient rezultate maxime?

1. Definește obiectivul

Nu poți crea versiunea 1.0 decât dacă ai un obiectiv clar. Cu cât este mai clară înțelegerea locului în care te deplasezi, cu atât vei ajunge mai repede la destinație.

2. Începe călătoria – creează versiunea 1.0

Începe cu ceva mic. În orice afacere. Fă-o, chiar dacă nu perfect, dar cu mult suflet. La prima etapă nu cere de la tine imposibilul. Versiunea 1.0 este cea pentru care ai forțe și capacități acum. Nu încerca să sari mai sus decât poți, cel puțin la început – fă ceva, apoi modifică-l, îmbunătățește-l și crești, inclusiv depășindu-ți propriile limite. Primele rezultate îți vor oferi forțe noi.

3. Continuă mișcarea

Abilitatea de a păstra ritmul este cheia. Câți oameni se opresc după versiunea 1.0 chiar dacă au stăpânit-o. Desigur, ei pot fi înțeleși. Au încercat – dar ce rost are? Răsuflă și renunță. Pleacă să caute sfera în care ar fi posibil să ocupe poziții importante dintr-o săritură și renunță la acest proces, chiar dacă au parcurs deja 1/3 din drum.

”Este imposibil să traversezi un pod în 100 de pași, făcând doar 99.”

Procesul de îmbunătățire nu are sfârșit, dar dacă îți continui călătoria, nici nu vei observa cât de mult avansezi, lăsând mult în urmă concluziile și temerile prostești de ieri.