5 componente esențiale ale unei relații de familie puternice

Oare există modalități de a crea relații de familie puternice sau totul depinde dacă ai întâlnit persoana potrivită?

Din păcate, se întâmplă să găsești persoana cu care te simți bine, cu care ai aceleași convingeri și valori de viață, dar apoi totul se înrăutățește, faci eforturi pentru a salva, încerci să înțelegi cum să consolidezi relația, însa lucrurile doar se înrăutățesc..

Pentru a construi relații bune, fără a comite toate greșelile din lume vreau să evidențiez 5 componente importante:

1. Fiți sinceri unul cu celălalt 

Nu purtați în suflet supărările și nemulțumirile, în caz contrar acestea vor crește în dezamăgire completă și ireversibilă în partener. Toate momentele controversate trebuie discutate fără rezerve.

2. Învățați să găsiți compromisuri

O relație lungă și de succes va fi compusă din compromisuri și cedări reciproce. Însă, dacă, jocul este mereu în aceeași poartă  – interesele uneia dintre părți vor fi prejudiciate și în final asta va duce la separare.

3. Oferiți-vă unul altuia spațiu personal

Respectați-vă reciproc hobby-urile și găsiți ceva cu care ați putea să vă ocupați timpul liber. Nu trebuie să faceți sacrificii, pentru că într-un anumit moment asta vă va plictisi. Sunteți iubiți pentru ceea ce sunteți cu adevărat, cu toate obiceiurile și hobby-urile voastre.

4. Aveți încredere unul în celălalt 

Încrederea reciprocă – este fundamentul relațiilor puternice. Iar controlul și îndoielile constante în partener pot aduce doar suferință în plus.

5. Nu vă descărcați nervii asupra partenerului din cauza eșecurilor din alte sfere ale vieții

Nu vă transferați starea de spirit proastă sau alte momente eșuate asupra partenerului. În caz contrar el/ea nu va dori să-ți mai ofere sprijin și va evita orice contact.