Mama nu va înceta să te iubească, chiar și atunci când inima ei se va opri.

Această zi va fi cea mai tristă din viața ta. Ziua în care îți pierzi mama. Atunci când va pleca, nimic nu va mai fi la fel. Vei simți ceva despre care nici măcar nu bănuiai. Te vei gândi la ceea ce nu ți-a trecut niciodată prin minte. Vei fi surprins(ă) de ceea ce nici nu observai.

Vor fi lucruri pe care nu le-ai bănuit, nu le-ai simțit și nu le-ai înțeles. Va fi ceva nou și îți va frânge inima.

Indiferent ce vârstă ai, vei simți cât îți lipsește mama pe acest Pământ. Cât de importantă și dragă a fost pentru tine. Cât de mult ai iubit-o. Și numai atunci când pierzi persoana cea mai dragă, inima ta literalmente se oprește când îți apare gândul: „Unde este acum, în ce lumi?”

Pare de necrezut, dar mama oricum va fi alături de tine. Ea va rămâne pentru totdeauna îngerul tău păzitor, care nu te va părăsi și nu te va uita. Este imposibil să crezi în asta, dar vei putea jura că încă îi simți mirosul, îi simți prezența. Nu vei putea să o atingi, să o strigi, dar ea oricum va fi alături. Iar uneori nu vei simți această prezență și inima ta va striga: „Mamă!”

Te vei întreba de unde și cum simte și vine la tine în cel mai dificil moment. De unde știe că plângi în pernă și doar ea te poate mângâia și îți poate șterge lacrimile cu prezența ei invizibilă?

Te vei întreba zile, luni, ani, dacă știe cât de mult o iubești, cât de mult îți este dor de ea, cât de mult îți lipsește… Te vei învinovăți că nu ai vorbit cu ea în fiecare zi despre iubirea ta, când mai era o șansă. Astăzi, ai da orice să întorci una din acele zile, să spui ceea ce nu ai avut timp.

Minutele se vor întinde ca zilele. Zilele vor părea ca anii. Exact acest lucru se întâmplă atunci când pierdem cel mai prețios lucru din viață – mama.

Îți vor lipsi apelurile telefonice, vocea ei blândă. Zâmbetul. Mâinile blânde. Îți vei aminti fiecare detaliu. Fiecare sunet. Fiecare cuvânt.

De asemenea, te vei gândi dacă te vede de acolo – de sus. Dacă îi este dor de tine, la fel de mult cum îți este ție? A reușit să-ți spună tot ce dorea? Ai întrebat-o despre tot ce este important și semnificativ?

Timpul nu vindecă astfel de răni. Vor trece luni, ani și nu te va durea atât de tare. Pentru că îți vei da seama că mama este întotdeauna cu tine. Cei dragi nu pleacă în întuneric. Ei rămân în inimile noastre. În mintea noastră. În amintirile noastre din copilărie. În cuvintele și glumele noastre preferate. În vânt. În bătăile inimilor.

Mama ta te va iubi mereu. Ea va fi mereu alături de tine. Deși nu este prezentă fizic în lumea ta, sufletele voastre sunt unite pentru totdeauna. Această uniune este mai puternică decât moartea. Această iubire – este Viața însăși.