Cum este bărbatul care te seacă de energie, cum îl recunoști? (8 semne distincte).

Dacă într-o relație, în ciuda eforturilor tale, nu te simți fericită, cel mai probabil ai de-a face cu un manipulator. Acești oameni – sunt vampiri energetici, teroriști emoționali, se prefac cu pricepere că sunt inofensivi și chiar fermecători, în timp ce își privează fără milă victimele de cele mai importante valori: sănătate, pace, somn, iubire, speranță, încredere, bani, timp și chiar viață.

Acești oameni se hrănesc literalmente cu emoțiile tale. Ce semne îți spun că în fața ta este o persoană periculoasă?

1. Conversații fără rezultat.

Ai pierdut mult timp și efort pentru a-i explica, a-i transmite opinia ta, ați discutat totul, v-ați pus de acord și el a acceptat, dar … După puțin timp, conversația revine de unde a început. În același timp, bărbatul te face să te simți proastă: „Nu am spus asta! Am avut în vedere altceva!” Dacă în conversațiile voastre există astfel de momente – aceasta este un semnal de alarmă.

2. Te învinovățește

De îndată ce i-ai arătat manipulatorului greșelile sale, în loc să le accepte, el scoate din memorie „scheletul” greșelilor tale din trecut, pe care le-ai recunoscut, pentru care deja ai suferit. Manipulatorul nu îngroapă niciodată amintirile „păcatelor” din trecut, dar, cu orice ocazie, ți le amintește și savurează toate detaliile. Drept urmare, în loc să vorbești despre greșelile sale reale, el te obligă să te justifici din nou, să te aperi și să te simți vinovată. În același timp, el evită răspunderea. Cu manipulatorul, ești în mod constant te simți vinovată de ceva.

3. Te seacă de energie

După fiecare conversație cu manipulatorul, simți că nu mai ai forțe. Petreci zile și nopți alegând în minte conversațiile voastre, încerci să găsești un punct slab în logica lui, dar pânza este țesută atât de abil, încât te miști într-un cerc. Simți că ceva nu este în regulă, dar nu poți înțelege ce exact. O altă alarmă este starea constantă de ”lămâie stoarsă„.

4. Te face să te îndoiești de tine (gaslighting)

Manipulatorul întotdeauna neagă faptele care nu sunt în favoarea lui. Este atât de insistent în a nega ceea ce este evident, este atât de sigur că „ai înțeles totul greșit”, încât începi să te îndoiești de tine. Și aici te prinde. Orice persoană sănătoasă își compară viziunea asupra lumii cu viziunea altor oameni – acest lucru este normal. Îndoiala ta trecătoare „și dacă mă înșel?”, manipulatorul o va transforma în favoarea sa.

5. Nu este capabil să se pună în locul tău.

Manipulatorii sunt lipsiți de empatie. La orice strigăt de genul: „Nu înțelegi cum mă simt când mă tratezi astfel?” vei întâlni o privire goală sau o tiradă furtunoasă „Eu mă simt și mai rău!”

6. Ipocrizie deschisă

Aici manipulatorul aplică strategia „Fă cum spun eu, nu cum fac eu”. Solicitările mari pentru tine și scuzele incredibile pentru aceleași acțiuni ale sale, disting imediat manipulatorul de o persoană sănătoasă.

7. “Nu este vina mea, ci a ei.”

Punerea responsabilității pe ceilalți este esența vieții unui manipulator. Tot cei din jur sunt de vină, nicidecum el. De la el nu vei auzi niciodată că își recunoaște vina. Și chiar dacă se va întâmpla brusc, el va spune: „Da, eu sunt vinovat, DAR pentru că …”

8. Construcția triunghiurilor.

Manipulatorii nu pot suporta confruntarea directă și includ aproape întotdeauna persoane terțe în relația voastră: fosta soție, amanta, mama, colega de muncă. Manipulatorul îți schimbă abil atenția asupra lor, minte tuturor, te face dușman cu toată lumea. În această confuzie de sentimente și minciuni, el manevrează cu pricepere și este întotdeauna cel care are dreptate. El folosește strategia veche, dar eficientă ”Divizează și cucerește.”