4 motive psihologice pentru care bărbatul pleacă de la femeie.

Deseori, femeile abandonate consideră că bărbatul este un afemeiat sau un egoist care se gândește doar la sine și evită responsabilitatea. De asemenea, în topul motivelor este lipsa iubirii.

Astfel de motive într-adevăr există, dar nu doar ele îl obligă pe partener să plece. Aceasta este o iluzie creată de femeile care nu au găsit răspunsul corect.

Principalele motive psihologice pentru care bărbații pleacă sunt acestea:

1. Nu este pregătit pentru relație

Pentru a-și asuma responsabilitatea pentru familie, bărbatul trebuie să crească atât psihologic, cât și financiar. Pentru început, el trebuie să-și găsească locul în societate, să înțeleagă cine este, cât câștigă și care sunt perspectivele sale de creștere. Pentru a te pune pe picioare ai nevoie de timp.

La prima vedere, motivul este pur extern – nu are bani să întrețină o familie. De fapt, motivul este profund psihologic. Bărbatul încă nu a înțeles valoarea familiei, el are nevoie de femeie doar pentru intimitate. Este încă un adolescent, care se gândește doar la interesele sale. Discuțiile despre responsabilitate și copii – îl irită. În cele din urmă, fuge la cea care nu-i cere nimic, dar așteaptă cu smerenie până când acesta se va maturiza.

Din această categorie fac parte ”băiețeii mamei” și bărbații infantili care nu au trecut etapa de separare. În aceeași categorie pot fi incluși burlacii-narcisiști, cei nesiguri și fixați pe sine care se tem de responsabilitate și așteaptă o femeie ideală. Lista poate fi încheiată cu cei manipulatori. Aceștia sunt bărbații imaturi psihologic.

2. Trece printr-o criză masculină

Este un fenomen specific, greu de înțeles de femei. Există cinci perioade de criză în viața fiecărui om. Acestea sunt inevitabile. Cineva se blochează la primele etape, cineva trece demn de toate. Criza – este o reevaluare totală a valorilor, schimbarea orientărilor de viață. Ea cuprinde bărbatul într-un anumit moment din viața lui, când el își dă seama că tot ceea ce s-a întâmplat până acum – muncă, obiective, femeie – nimic nu este potrivit.

3. Simte singurătate interioară

Atunci când femeia are valori strict utilitare și nu crede în bărbatul ei, nu îi oferă o șansă și timp pentru a atinge obiectivele pe care și le-a propus, acest lucru dă naștere sentimentului că trăiești cu dușmanii: ai parte doar de critici, nemulțumiri, pretenții.

Bărbatul suportă o perioadă de timp, apoi îi va fi tot mai dificil să se întoarcă acasă. El se reține din ce în ce mai mult la serviciu, comunică mai mult cu prietenii. Și dacă întâlnește o femeie care este gata să-l înțeleagă și să creadă în el, atunci pleacă ușor la ea.

4. Simte că este exploatat

Unele femei au destule pretenții față de bărbați că le-au înșelat așteptările. Și neapărat vor fi dintre acelea care au o listă de 50 de pagini cu „Bărbatul adevărat trebuie …”, printre altele: să aducă bani cu sacul, să nu se plângă niciodată, să nu fie slab, să nu aibă niciodată dispoziție proastă, să fie întotdeauna în formă bună și gata să îndeplinească orice misiune a soției, să fie atent cu soacra, să trateze bine prietenele, după muncă să se ocupe de casă și copiii etc. Oricărui om îi va apărea senzația că este un robot, fără sentimente, slăbiciuni, aspirații, ci doar cu îndatoriri și funcții.