7 motive pentru care nu ar trebui să ierți rapid oamenii

7 motive pentru care nu ar trebui să-i ierți rapid pe ceilalți.

1. Dacă în momentul în care ți se cere iertare simți supărare și o suprimi în tine, momentul iertării încă nu a venit. Amintește-ți un lucru important: iertarea ar trebui să-ți aducă ușurare ție, nu celui care te-a rănit.

2. Atunci când iertăm prea repede, nu-i permitem omului să-și asume întreaga responsabilitate pentru fapta săvârșită. În viitor, totul se poate repeta. De aceea, înainte de a spune că ai iertat, cântărește toate argumentele pro și contra.

3. Iertarea rapidă indică faptul că aprobi sau te resemnezi cu ceea ce te-a afectat. Dacă omul care te-a făcut să suferi vrea să îmbunătățiți relația, atunci trebuie să te gândești dacă merită să accepți din nou invitația de a fi prieteni, întrucât încrederea care a fost la început nu va mai fi cu siguranță. Ești de acord?

4. Dacă ierți prea repede, vei salva acest om de sentimentul de vinovăție pentru durerea provocată. Pentru că nu vei putea scăpa de sentimentul de supărare. Nu face acest lucru dacă rana încă nu s-a vindecat. Învață să eliberezi supărarea atunci când ești cu adevărat pregătită, nu când cei din jur îți cer asta.

5. Nu ierta persoana dacă nu a arătat că regretă și nu și-a cerut iertare sincer. Oare omul care nu și-a dat seama de vina sa este demn de iertare? Nu! Pentru început, lasă-l să înțeleagă și să regrete că te-a rănit.

6. Uneori, iertarea doar agravează situația. De exemplu, prietenul (prietena) ta deja de câteva ori te-a rănit, nu atât de tare, dar totuși. De ce de fiecare dată îi ierți totul? Mai devreme sau mai târziu resentimentele se vor acumula și cine știe la ce probleme pot duce.

7. Să ierți sau nu? Este decizia ta personală. Cine mai poate lua o astfel de decizie pentru tine? Dacă nu ești pregătită să ierți, atunci nu face asta.