3 semne care îți spun că ești într-o relație cu un manipulator.

Manipulatorii – sunt vampiri energetici, teroriști emoționali, se prefac cu pricepere că sunt inofensivi și chiar fermecători, în timp ce își privează victimele fără milă de cele mai importante valori: sănătate, pace, somn, iubire, speranță, încredere, bani, timp și chiar viață.

De ce trebuie să te protejezi de ei? 

În natură, mulți prădători se deghizează într-un obiect sigur, ceea ce le permite să se apropie de victime și să le devoreze. Sarracenia este o plantă carnivoră care se preface a fi un lotus obișnuit, dar de îndată ce insecta se așează pe plantă, substanțele narcotice o amețesc și victima alunecă într-o capcană, iar apoi moare. Același lucru se întâmplă și în relația cu manipulatorul. El folosește aceeași strategie.

Dacă nu ai recunoscut la timp bărbatul manipulator, vei pierde câțiva ani din viață în încercarea de a construi o relație cu el, deoarece imaginea prințului pe care îl joacă – este o minciună. El va stoarce toată energia, toată tinerețea și va lăsa victima cu inima frântă să sufere de dependență emoțională.

Femeia într-o astfel de relație se pierde treptat pe sine, pierde încrederea în bărbați, capătă un sentiment de inferioritate, vinovăție și frică eternă că acest coșmar se va repeta.

Semne că ești într-o relație cu un manipulator

Dacă în relație, în ciuda eforturilor tale, te simți nefericită, s-ar putea să ai de-a face cu un manipulator.

1. Nici împreună, nici separat.

Dacă relația sau comunicarea cu această persoană îți provoacă durere, dar din motive psihologice nu poți alege distanța ( „Nu-l pot răni”, „Simt frică dacă plec”), acesta este primul semnal de alarmă. Când te doare, este normal să eviți durerea. Dar dacă manipulatorul și-a injectat otrava, nu vei putea pleca ușor – va fi insuportabil. Împreună cu el te simți rău, iar gândul de despărțire te sperie și mai mult.

2. Centrul universului.

Gândurile despre situația cu această persoană, despre această relație îți ocupă majoritatea timpului. Rotești în minte dialogurile, îți amintești faptele, deciziile, încerci să găsești o cale de ieșire, dar nu o poți face – totul este extrem de confuz. Victima treptat este copleșită de sentimentul de deznădejde și disperare.

3. Te pierzi 

Victima simte că pierde contactul cu sine, nu mai înțelege ce se întâmplă. I se reduce stima de sine, iar în suflet există o confuzie completă și un carnaval al emoțiilor negative: vinovăție, anxietate, iubire, mânie, frică, disperare, speranță.

Totul este instabil și în acest vârtej al emoțiilor victima nu se vede nici pe sine, nu-și vede nici partenerul, nici viitorul, nici măcar prezentul. Veninul manipulatorului o dezorientează.

„Nu pot înțelege…” – este cea mai frecventă frază pe care o poți auzi de la victimele „mușcate”.