Aceste 11 obiceiuri te fac un interlocutor plictisitor. Scapă de ele.

Toți știu că nu este politicos să-l întrerupi pe cel care vorbește. Însă acesta nu este singurul obicei prost în comunicare. În opinia experților există greșeli care transformă oamenii în interlocutori plictisitori. Dacă ai observat cel puțin unul dintre aceste obiceiuri, neapărat scapă de el.

1. Obiceiul de a întrerupe interlocutorul

Întreruperea vorbitorului exprimă lipsa interesului sau respectului față de el. Întotdeauna permite-le oamenilor să-și încheie discursul.

2. Sarcasmul exagerat

Întotdeauna determină dacă este momentul și locul potrivit pentru sarcasm. Dacă te îndoiești, cel mai  probabil nu este momentul potrivit.

3. Discuții doar despre tine

Toți ar trebui să aibă ocazia să-și împărtășească poveștile. Monopolizarea conversației vorbește despre faptul că omul este un narcisist, căruia nu-i pasă de sentimentele altora. O astfel de comunicare este extrem de plictisitoare.

4. Distragerea pe gadget-uri

Este cel mai urât obicei și astăzi mai popular ca niciodată. Utilizarea telefonului în timpul unei conversații spune că ai prefera să fii în alt loc sau ai treburi mai importante de făcut.

5. Dorința de a avea întotdeauna dreptate

Să insiști pe victorie într-o dispută, nu înseamnă că ai câștigat cu adevărat. Un astfel de comportament este extrem de nepoliticos.

6. Dorința de a depăși interlocutorul

Prietenul tău a menționat despre vacanța în Cehia, iar tu începi să-i povestești despre cum ți-ai făcut stagiunea la Praga. Omul doar a dorit să-și împărtășească experiența, nu să asculte că experiența ta a fost mai bună.

7. Obiceiul de a transforma orice conversație într-o discuție despre bârfe

Bârfele transformă interlocutorii în niște critici înrăiți. Indiferent că discuți cu cineva la telefon sau personal, dacă nu poți spune ceva bun, mai bine nu spune nimic.

8. Ai un interes sporit față de viața personală a interlocutorului

Unele lucruri sunt prea personale pentru discuțiile ocazionale sau de grup. Mai bine discutați despre cultură, călătorii, hobby-uri, iar despre salariul interlocutorului și viața lui personală uită.

9. Comentariile nepotrivite

Dacă din întâmplare ți-ai permis un comentariu inadecvat, cere-ți scuze. Astfel respecți limitele și sentimentele altor oameni, indiferent de s*x și cultură.

10. Neglijarea interlocutorului

În timpul comunicării este foarte importantă conștiința de sine și conștientizarea interlocutorului. Tonul, volumul vocii și subiectul discuției ar trebui stabilite ținând cont de atmosfera și oamenii care te înconjoară.

11. Încrederea că ești un interlocutor bun

Prietenii apropiați și membrii familiei te pot ajuta să înțelegi dacă ai obiceiuri proaste care te împiedică să comunici plăcut. Cunoscând aceste obiceiuri, vei putea lucra la ele și vei deveni un interlocutor bun.