5 stereotipuri despre relații care nu mai sunt valabile în zilele noastre

În relația dintre bărbat și femeie funcționează mecanisme iraționale și coduri culturale care sunt mobile și se schimbă tot timpul: ceea ce acum 10 ani era considerată înțelepciune populară, astăzi este un pseudo-adevăr. Iată ce stereotipuri despre relații nu mai funcționează.

1. Puterea femeii – este în slăbiciunea ei

Shakespeare și Dumas spuneau că puterea femeii este în slăbiciunea ei. Se presupune că folosind această putere, femeia este capabilă să creeze și să distrugă, trezind în bărbat calitățile de protector și apărător. De fapt, puterea unei femei în raport cu bărbatul constă în tandrețe, înțelegere și capacitatea de a reacționa, dar nicidecum în neputință.

2. Relația – este o muncă grea

”L-am modelat din ceea ce a fost”- nu există o activitate mai inutilă decât să-ți schimbi partenerul și să te frângi. Dacă într-o relație existența este dificilă, atunci ești pe calea greșită. Nu ar trebui să fie dificil, pentru că motivul pentru care creăm un cuplu este de a ne face reciproc viața mai ușoară și mai fericită, și nu pentru a o complica și mai mult.

3. Bărbații adoră ”scorpiile”

Această opinie a fost întotdeauna greșită. Nimeni nu vrea să aibă o relație cu o femeie isterică și conflictuală. Într-adevăr, bărbații sunt interesați de fete curajoase, capabile să-și exprime deschis sentimentele, a căror stima de sine nu are nevoie de confirmare din partea bărbatului. Evident, ”bune” în acest context au fost considerate femeile închise și timide, care într-adevăr, cu greu își găsesc un partener.

4. Bărbații se tem de femeile puternice

Va fi mai corect să spunem că bărbații slabi se tem de femeile puternice, iar cei influenți nu mai au nevoie de nimfe plăpânde și ca partenere de viață își aleg persoane încrezătoare, autosuficiente. După cum se spune: În spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie mult mai puternică – muza lui.

5. Toate femeile visează să se căsătorească

Stabilindu-și prioritățile, femeia modernă preferă realizarea de sine, decât căsătoria. Mai mult, ideea că fetele visează doar să se căsătorească a creat chiar o frică de căsătorie, nu numai în rândul doamnelor, ci și în rândul domnilor.