Limbajul corpului: cum înțelegi prin gesturi ce crede interlocutorul.

Pentru a afla ce crede interlocutorul, nu este neapărat nevoie să înțelegi sensul cuvintelor sale – uneori este suficient să acorzi atenție limbajului corpului, care poate spune lucruri mult mai interesante.

În acest articol vreau să vorbim despre semnificația celor mai utilizare gesturi în comunicarea de zi cu zi.

Brațele încrucișate

Dacă în procesul de comunicare, interlocutorul își încrucișează brațele, acest lucru indică dezacordul. Cu toate acestea, în cuvinte el își poate exprima aprobarea deplină, dar, văzând un astfel de gest, nu te îndoi: persoana nu-ți acceptă argumentele și este setată negativ, chiar ostil.

În plus, brațele încrucișate adesea indică oboseală morală, încercarea de a se izola de informații noi. Dacă acesta este motivul, este mai bine să lași interlocutorul singur o perioadă.

Degetele împreunate

Mâinile în poziție ridicată, aproximativ la nivelul bărbiei, degetele împreunate – această combinație indică dezamăgire. Interlocutorul nu mai percepe argumentele prezentate, el a renunțat la încercarea de a dovedi ceva și așteaptă cu disperare sfârșitul conversației plictisitoare. De asemenea, un gest similar indică dorința de a ascunde o atitudine negativă față de situație.

Mâinile în buzunare

În procesul de comunicare, omul nu-și scoate mâinile din buzunare? În acest fel, el își exprimă neglijarea atât față de persoana cu care vorbește, cât și față de subiectul conversației. Aceasta este o demonstrație clară de superioritate și putere.

Mâna la spate

O mână la spate, iar cealaltă o susține de cot – este un semn clar că persoana abia se reține, este furioasă, îi este greu să se controleze. Să te pui de acord cu interlocutorul în acest moment, este imposibil: emoțiile lui prevalează asupra rațiunii.

Turla

Gestul presupune lipirea vârfurilor degetelor. Interlocutorul își ține mâinile în această poziție? Putem spune cu siguranță: este încrezător în sine și în ceea ce spune. Dacă omul ascultă, formând o turlă cu degetele, acest gest indică interesul pentru cuvintele interlocutorului și faptul că are propria opinie asupra problemei.

Gura acoperită cu mâna

În acest caz: fie ești mințit deschis, fie nu ți se spune ceva. Uneori astfel este exprimată frica de a spune ceva în plus.

O mână se sprijină de cealaltă, capul este înclinat

O astfel de poziție exprimă dezacordul, dar, în același timp, omul nu este pregătit să-și apere punctul de vedere. Nu intenționează să intre într-o dispută, dar clar nu l-ai convins.

Buzele încleștate

În acest caz, nu este vorba doar de dezacord, ci de furie sau chiar agresiune. Dacă ai observat că ascultătorul își închide constant buzele, nu mai comunica pentru binele tău.