10 sfaturi utile din psihologie care te vor ajuta să rezolvi multe probleme de viață

Aceste trucuri psihologice simple te vor ajuta să rezolvi o varietate de probleme și să-ți atingi obiectivele. Însă, vreau să-ți spun că nu justific acțiunile oamenilor care apelează la manipulări pentru a-și atinge obiectivele. Cu toate acestea, există multe trucuri pe care trebuie să le cunoști, deoarece sunt foarte utile în viață. Alți oameni te pot folosi în beneficiul lor (tot marketingul publicitar se bazează pe astfel de principii).

Cele mai efective trucuri psihologice:

1.Trucul celor zece minute

Uneori, creierul ne „înșală”, provocându-ne sentimentul de lene și lipsa dorinței de a face ceva. Însă, în procesul de lucru, acest sentiment va fi înlocuit de interes și activitate.

Nu simți motivație să faci ceva? Totuși forțează-te să faci asta cel puțin 10 minute. Chiar dacă nu poți continua, 10 minute este mai bine decât nimic.

2. Fii încrezător

Adesea, oamenii încrezători sunt percepuți ca fiind persoane autoritare, cu calități de lider.

Comportă-te ca o persoană care știe ce face – iar alții vor avea încredere în tine. Desigur, nu poți folosi acest truc în scopuri ilegale. Cu toate acestea, este verificat: în situații dificile această tehnică funcționează cu adevărat.

3. Frica de pierdere

Oamenilor le este teamă să piardă ceva. Acesta este motivul pentru care publicitatea „au rămas ultimele două locuri sau ultimele două bilete” are atât de mult succes. Același principiu este utilizat pentru stabilitatea vânzărilor – îi motivează pe oameni să cumpere mărfuri. Amintește-ți acest truc și nu vei deveni o victimă a manipulării.

4. Iluzia alegerii

Iluzia alegerii este considerată o iluzie, deoarece obiectivul său principal este manipularea, unde, cu orice alegere, inițiatorul jocului câștigă.

Ai nevoie ca fiul tău să facă ceva? Oferă-i o alegere falsă! Ce înseamnă asta? Dacă trebuie să facă ordine și să spele vasele, trebuie doar să-l întrebi: „Vrei să speli sau să cureți”? Va primi un sentiment de control și va începe să lucreze cu mult entuziasm.

5. Limbajul corpului deschis

Unul dintre semnele principale ale deschiderii sunt brațele desfăcute, cu palmele întoarse în sus.

Pentru a părea mai încrezător, utilizează limbajul gesturilor și posturilor deschise într-o anumită situație. Nu-ți încrucișa brațele la piept, folosește privirea deschisă etc.

6. Metoda oglinzii

Fiecare admiră trăsăturile pozitive ale altor oameni, pe care le posedă el însuși. Dar și urăște în alții ceea ce urăște în sine.

Imitând ușor omul, te poți seta pe unda lui, provocându-i afecțiunea pentru persoana ta. Dar nu exagera, pentru a nu părea ciudat și a nu îndepărta interlocutorul.

7. Zâmbește-i copilului

Copiii încă de la naștere posedă elementele de bază ale interacțiunii non-verbale cu ceilalți. Dacă nu ești părinte, prinde un secret care îți va schimba cursul vieții … zâmbește-i copilului care plânge și se va întâmpla o minune! Vei fi plăcut surprins să vezi cum starea lui de spirit se schimbă rapid.

8. Zâmbește (mușcă stiloul)

Atunci când zâmbim corpul nostru trimite semnale creierului și începe să producă endorfine, hormonii bucuriei. Mușcă stiloul – o astfel de acțiune ciudată te va face să zâmbești. De ce s-a întâmplat asta? Forțându-te să zâmbești, te vei simți cu adevărat mai fericit.

9. Evită să spui „dar” sau „totuși”

Cuvântul „dar” va fi perceput de către interlocutor ca o respingere. Formulează în mod înțelept propuneri, astfel vei scăpa de momentele incomode în comunicare.

10. Lasă oamenii să vorbească

Ascultarea atentă este foarte rară astăzi. Chiar dacă deții informații, permite-i persoanei să te învețe sau să-ți arate ceva, din punctul său de vedere, important. Oamenii adoră să învețe. Vrei ca interlocutorul să se bucure cu adevărat de comunicarea voastră? Lasă-l să vorbească despre sine.