Un elev de 11 ani a numit 10 motive pentru care copiii nu doresc să meargă la școală

10 motive pentru care copiii nu doresc să meargă la școală!

Un elev de unsprezece ani la conferința „Tomorrow by Name” vorbește despre motivele pentru care copiilor nu le place școala.

1. Profesorul

Când vii la școală, imediat ți se inspiră frică. Una dintre ele este frica de profesor.

2. Teama de evaluare

După care se dezvoltă teama de evaluare, teama că vei fi pedepsit de către părinți sau de directorul școlii. La școală, nimeni nu se uită la cine ești, vei fi judecat doar după note.

3. Frica de a face greșeli

O altă teamă este teama de a greși. Școala nu ne învață că putem și chiar este necesar să greșim, pentru că numai în acest fel putem învăța ceva.

4. Ridiculizarea de către colegi

Și de multe ori este vina profesorilor care se distrează pe seama copiilor, indicându-le că fac anumite lucruri nu la fel de bine ca și colegii de clasă. Pentru ei, evaluarea este mai importantă decât elevul.

5. Testele stupide

Aceste teste, sunt incredibil de stupide pentru că nu au și propria variantă de răspuns. Pentru a obține o notă bună, copilul încearcă să ghicească un răspuns din cele propuse, dar poate avea și propria opinie, pe care nu o poate scrie. Nu cred că va veni vremea când toți își vor aminti toate capitalele lumii sau rădăcina pătrată din cinci. Mi se pare că dacă o persoană este interesată de ceva, atunci va ști mai multe decât un elev în 10 ani de școală. Și dacă are nevoie de cunoștințe din alte domenii, atunci le poate obține cu ușurință.

6. Volumul temelor 

Am citit că nu există dovezi că temele afectează performanța și educația copiilor. Odată am avut atât de multe teme la engleză, încât după trei ore de scris m-am ridicat și nu-mi puteam îndrepta gâtul. Am fost dus la urgență și timp de o săptămână am mers cu un corset la gât.

7. Interzicerea unicității

În școli nu se prea acceptă când cineva este diferit de ceilalți. Acest lucru începe cu profesorul, se transmite elevilor și rămâne cu ei pe viață.

8. Școala nu ne învață să fim fericiți

Am citit că atunci când John Lennon din The Beatles avea cinci ani, mama lui i-a spus că cel mai important lucru din viață este să fii fericit. Apoi s-a dus la școală și a fost întrebat acolo: „Ce visezi să devii în viață?” El a răspuns: „Fericit”. I s-a spus: „Nu înțelegeți sarcina”. La care el a răspuns: „Voi nu înțelegeți viața”.

9. Școala nu ne învață să lucrăm cu informația

De exemplu, urmăresc un canal pe YouTube, unde un profesor de fizică explică ușor și fascinant informația. Citirea sau vizualizarea acestor resurse pot înlocui zeci de lecții plictisitoare.

10. Școala nu se pregătește pentru vârsta adultă

Se presupune că școala ne pregătește pentru vârsta adultă. Dar ea nu ne învață cum să economisim și să ne creștem veniturile, cum să câștigăm bani, în general. Cred că disciplina principală în școli ar putea fi aceea unde vom învăța cum să ne înțelegem unii pe alții. În cele din urmă capacitatea de a comunica – este cea mai importantă.