Psihologul a numit principala obligație masculină într-o relație

Intrând într-o relație, atât bărbatul, cât și femeia își asumă voluntar obligații. Și cel mai bine este atunci când acestea sunt discutate înainte de nuntă. Există însă astfel de obligații care aparțin partenerilor prin definiție.

Principală obligație a bărbatului în familie este – siguranța. Însă soții o percep în mod diferit.

Bărbații consideră siguranța ca o protecție împotriva amenințărilor externe. Pentru femei, acest concept are o semnificație mult mai largă. Siguranța – este atunci când te simți liniștită. Exact asta așteaptă femeile – sentimentul de securitate și nu garduri de sârmă ghimpată.

Ce acțiuni ale bărbatului fac femeia să se simtă neprotejată? ⠀

1. Atunci când bărbatul nu-și ține promisiunile

În acest caz, femeia nu se poate baza pe bărbat, simte că el poate da greș în orice moment. Acest lucru îi provoacă anxietate, de parcă ar aștepta în fiecare secundă o lovitură în spate. Anxietatea se acumulează, se varsă în pretenții, scandaluri, isterie.

Sfat: Dacă ai promis – îndeplinește. Fii bărbatul care își ține cuvântul.

2. Atunci când bărbatul nu acceptă emoțiile feminine

Femeia are nevoie să fie protejată nu atât de pericol, cât de frică. Anxietatea, agitația, îngrijorarea sunt însoțitorii ei veșnici și sunt cauzate de nivelul ridicat al hormonului de stres – cortizol. Sarcina de gen a femeii este de a proteja urmașii. Și este mult mai ușor să-i protejezi atunci când eviți pericolul, iar fricile o avertizează despre posibilitatea lui. De aceea, femeia adesea se teme de pericolele imaginare.

Sfat: dacă femeia spune ceva – ascult-o, îmbrățișează-o, spune-i că totul va fi bine. 50% din problemele familiei se vor rezolva prin această tehnică simplă. Permite-i femeii să-și arate emoțiile, pentru ea este un lucru absolut necesar. Când îi accepți emoțiile, ea simte că astfel o protejezi de anxietate și frici.