Fă aceste 8 lucruri dacă vrei să obții epuizare, stres și vizite la psihiatru.

Precum și posibile probleme cardiace și psihosomatice.

1. Străduiește-te să fii cel mai bun în toate.

Perfecționismul pentru tine este totul! Trebuie să fii primul, numărul unu în profesie, în viața personală și în Univers.

Acesta este cel mai eficient mod de a obține epuizarea emoțională mult dorită, probleme psihosomatice sau vizite frecvente la psihoterapeut (sau chiar la psihiatru).

2. Munca este mai importantă decât familia, prietenii și cei dragi

Acești oameni se pot descurca fără tine. Banii și creșterea profesională sunt mai importante. Petrece tot timpul la muncă. Puțin probabil ea te  va mulțumi vreodată, în schimb șeful te poate lăuda în trecere și chiar îți poate da un bonus pe care îl vei cheltui pentru o nouă achiziție. Copiii tăi vor aprecia că și-au petrecut copilăria fără să-și vadă părinții.

3. Ai mereu dreptate 

Oare poate cineva să știe mai bine decât tine? O persoană atât de importantă ca tine poate greși? Dacă cineva a îndrăznit să se îndoiască, fă totul pentru a-i demonstra contrariul.

4. Controlează tot ce poți

Nu încerca să te culci până nu știi exact unde este mai bine să-ți cumperi asigurarea pentru anul viitor. Și ce au scris părinții în chat? Verifică la miez de noapte. Sună-ți soția, soțul sau copiii de zece ori în timpul zilei. Urmărește-i pe toți.

5. Fiecare minut din viața ta ar trebui să fie umplut cu cel mai profund sens.

Nu ai dreptul să fii leneș. Chiar și atunci când ți-ai terminat lucrul. Chiar și în weekend. Cum să fii leneș când trebuie să faci atâtea? Dacă nu ai nicio treabă de făcut, găsește-ți una.

Supereroii, oamenii speciali, nu se odihnesc. De aceea, sunt atât de măreți.

6. Gândește la nivel global: ”Totul sau nimic”

De ce să te mulțumești cu puțin? Totul sau nimic. Fie ești un pierzător, fie un câștigător. Negru sau alb.

O mașină? Cea mai bună. Chiar dacă ai luat-o în credit, în schimb toți vecinii te vor invidia. Cauți imediat ceva de „top” și multe zerouri la salariu. Lumea trebuie să te aprecieze.

7. Toți datorează cuiva ceva

Toată lumea datorează ceva. Părinții le datorează copiilor. Copiii părinților.

Nu vrei să faci? Nu-ți place? Suferă, dar fă. Toată lumea trăiește așa. Dacă nimeni nu datorează nimănui nimic, lumea se va prăbuși. Egoism pur.

8. Irosește-ți energia

Acesta este cel mai sigur mod de a obține rapid boli, stres și multe probleme psihologice.