Nimeni nu devine fericit din întâmplare: 8 obiceiuri ale oamenilor fericiți.

Nimeni nu devine fericit din întâmplare. Aceasta este o poziție de viață asupra căreia trebuie să lucrezi, iar apoi ea va lucra pentru tine.

Și cel mai important lucru de la care trebuie să începi – este capacitatea de a te recupera. Este ca o armă împotriva căderilor inevitabile din viața fiecărui om. Un proverb japonez spune: „Cazi de șapte ori, ridică-te de opt.”

Dezvoltă-ți următoarele 8 obiceiuri și ele te vor ajuta să depășești mai ușor dificultățile vieții și să devii o persoană fericită:

1. Nu-ți face griji pentru ceea ce cred alții despre tine. 

Oamenii fericiți nu permit oamenilor negativiști să le influențeze dispoziția. Indiferent ce spun acești oameni, ei nu acordă atenție. Pentru că știu ferm că, un om demn nu este cel care nu are defecte, ci cel care are virtuți.

2. Observă părțile pozitive în orice.

În tot răul există ceva bun. Dacă nu se poate vedea partea pozitivă a situației, oamenii fericiți o creează singuri. Nu regretă dacă în viața lor a fost ceva rău, pentru ei aceasta este o experiență.

3. Fii mereu prietenos și recunoscător.

Oamenilor fericiți nu le pasă cum arăți sau de unde vii. Tot ce au nevoie este o altă persoană, alături de care vor putea râde și se vor simți fericiți. Întotdeauna vor găsi timp să-și exprime recunoștința față de alte persoane.

4. Zâmbește cât mai mult și fii o persoană pozitivă.

Zâmbetele și râsul sunt o trăsătură esențială a oamenilor fericiți: „Nu râdem pentru că suntem fericiți; suntem fericiți pentru că râdem.” (William James)

Oamenii cu care ne petrecem cel mai mult timpul, ne influențează și percepția despre lume. De aceea, înconjoară-te de oameni cu idei pozitive și optimiste și atunci viața ta va fi mai colorată.

5. Nu totul este perfect.

Este greu să lupți cu perfecționistul din tine, dar este necesar. Totul este bun cu moderație. Oamenii fericiți știu să-ți controleze dorința de a fi perfecți în toate. Ei nu se auto-învinuiesc pentru eșecuri și defecte. Sunt mândri de sine și de realizările lor. Uneori, lucrurile nu merg așa cum au fost planificate și este în regulă. Este imposibil să controlezi totul.

6. Trăiește în prezent!

Oamenii fericiți nu așteaptă vineri seara, duminică dimineața, cumpărarea unei mașini noi sau a unui apartament nou. Nu așteaptă primăvara, vara, toamna, iarna. Ei apreciază plăcerile simple care nu costă nimic și apar singure: mănâncă înghețată pe o bancă în parc, mângâie pisica, admiră curcubeul. Să găsești bucuria în lucrurile mici și să fii recunoscător pentru tot ce ai – cu asta începe fericirea.

7. Schimbă lumea din jurul tău

Unul dintre cele mai bune moduri de a te simți fericit, este de a schimba lumea din jurul tău. Pentru a face acest lucru, nu este necesar să salvezi oamenii sau să oprești furtunile. Uneori este suficient să-i zâmbești cuiva, să-i spui complimente sau să-ți ajuți un prieten.

8. Continuă să studiezi.

Oamenii fericiți sunt curioși și dornici să învețe lucruri noi despre lume și oameni. Există întotdeauna ceva despre care încă nu știm. Interesul pentru viață ne oferă energie, ne afectează pozitiv gândirea și ne face zilele mai intense.

Fii o persoană fericită!