Cum poți neutraliza rapid orice critică: amintește-ți aceste 3 cuvinte!

Nu există oameni perfecți, așa că vor exista întotdeauna cei care critică. Să eviți criticile din partea angajaților, șefilor, rudelor – uneori este destul de dificil. Dar cu ajutorul reacției potrivite poți transforma criticile cuiva în beneficii pentru tine. Iată cum se face.

Aceste 3 cuvinte vor dezarma omul care te critică:

Spune-i ”DA!”

Niciodată nu este plăcut să auzi critici la adresa ta. De aceea, primul pas ar fi să-ți ții emoțiile în frâu. Permite-i interlocutorului să aibă propria opinie. Acceptă-i poziția. Asta îl va dezarma. De ce?

Atunci când omul își exprimă pretențiile, el așteaptă ca răspuns o reacție violentă sau rezistență. Iar când aude un „mulțumesc” simplu și politicos, el se cufundă în starea de „confuzie pozitivă”.

Răspunzând „Da!” la orice reproș, în continuare vei fi pregătit să afli ce s-a întâmplat și să porți un dialog constructiv.

„Dar …”

Nu întotdeauna afirmațiile altor oameni coincid cu opinia noastră despre această situație. Aici este important să-ți exprimi poziția personală. Dar acest lucru nu ar trebui să arate ca o scuză. Furnizează fapte obiective. Drept urmare, interlocutorul tău va vedea că ai dorința să înțelegi situația. Oamenii, contrar opiniei noastre despre ei, sunt gata să accepte multe și să fie de acord cu multe, dacă le vom explica motivele cu respect. Drept urmare, cealaltă persoană va putea vedea situația dintr-un unghi diferit.

“Hai să…”

Așadar, am ascultat politicos și atent criticile împotriva noastră și ne-am exprimat propria poziție, susținută de argumente. Acum este momentul să luați o decizie comună. Pentru a convinge omul că aveți interese comune, vino cu oferte reciproc avantajoase și corecte.

Atunci când răspunsul la o critică (pretenție) este conform acestei formule: „Da – dar – hai…”, feedback-ul negativ funcționează în avantajul nostru și face posibil nu numai să învățăm ceva util și să corectăm anumite puncte din activitatea noastră, ci și să consolidăm relația cu interlocutorul.

Dreptul la greșeală

Nu-ți fie teamă de critici și reacționează la ele cât se poate de calm. Uneori, se întâmplă să fii criticat doar pentru a te enerva. Iar pierderea autocontrolului te face vulnerabil nu numai pentru critici suplimentare, ci și pentru negativismul străin. Prin urmare, regula principală în orice comunicare este calmul și bunăvoința.