Napoleon Hill dezvăluie cele 14 obiceiuri ale oamenilor succes

Napoleon Hill, autorul celei mai vândute cărți „De la idee la bani”, într-unul din eseurile sale a descris obiceiurile oamenilor cu trăsături de personalitate deosebite, care îi determină pe ceilalți să-i urmeze.

Iată lista celor 14 obiceiuri descrise de Hill:

1. Acești oameni creează o atitudine psihologică pozitivă și îi încarcă pe ceilalți cu ea. 

Întotdeauna este mai ușor să fii cinic și pesimist. Dar cu o astfel de atitudine nu vei obține o reputație bună. Atitudinea pozitivă, dimpotrivă, contribuie semnificativ la realizarea obiectivelor.

2. Ei vorbesc întotdeauna pe un ton respectuos, prietenos.

Astfel de oameni sunt întotdeauna siguri de ceea ce spun. Prin urmare, discursul lor este calm și conștient, ceea ce îi conferă un sunet plăcut.

3. Își ascultă cu atenție interlocutorii.

Comunicarea într-o manieră instructivă arogantă este o modalitate excelentă de a-ți satisface ego-ul, dar este o cale dezastruoasă pentru cei care doresc să fie pe placul interlocutorilor și să lege prietenii.

4. Își păstrează autocontrolul în orice situație.

Reacțiile extrem de emoționale, atât pozitive, cât și negative, pot crea o impresie proastă despre persoană. Nu uitați că tăcerea, de multe ori, poate transmite informația mult mai eficient decât cuvintele pline de emoții negative.

5. Sunt calmi

Relevanța cuvintelor și faptelor este una dintre cele mai importante calități, iubită și respectată de oameni.

6. Sunt deschiși

Oamenii care sunt închiși la ideile noi și mențin relații exclusiv cu cei care au gânduri similare, ratează ocazia nu numai de a se dezvolta personal, ci și a crește profesional.

7. Ei zâmbesc în timp ce vorbesc cu ceilalți.

Hill susține că cea mai scumpă proprietate a președintelui american Franklin Roosevelt a fost zâmbetul său magnific de milioane de dolari. El era cel care forța involuntar interlocutorii să fie mai deschiși în timpul comunicării.

8. Ei știu că nu este necesar să-și exprime toate gândurile

Astfel de oameni știu că nu merită să-i jignești pe ceilalți, exprimându-ți toate gândurile, chiar dacă aceste gânduri sunt adevărate.

9. Nu le place să amâne

Procrastinarea este un indiciu că îți este frică să acționezi. Care la rândul său este un indicator al lipsei de eficiență.

10. Ei fac zilnic cel puțin o faptă bună

Îi ajută pe alții, fără să aștepte ceva în schimb.

11. Nu se plâng de eșec, învață din el

Oamenii îi admiră pe cei care sunt capabili să accepte și depășească eșecurile cu demnitate. Oamenii de succes sunt recunoscători soartei pentru înțelepciune, pe care nu ar fi avut-o dacă nu ar fi cunoscut eșecul.

12. Își tratează interlocutorul de parcă ar fi cea mai importantă persoană din lume.

Acești oameni folosesc comunicarea ca o modalitate de a-și cunoaște interlocutorul, de aceea îi oferă posibilitatea să vorbească.

13. Sunt capabili să-i laude sincer pe alții, fără lingușeală. 

Nu ratează ocazia de a-i lăuda pe ceilalți și o fac doar atunci când lauda este cu adevărat meritată.

14. În viața lor există o persoană care arată spre defectele lor 

Oamenii de succes cuceresc prin ceea ce sunt cu adevărat. Unul dintre secretele lor este că lucrează constant la comportamentul și reputația lor. Iar prezența omului care arată spre defectele lor, îi ajută să continue procesul de creștere personală.