6 motive pentru care femeia singură după 40 de ani rămâne fără bărbat

Oare e dificil să-ți construiești viața personală după 40 de ani? Dificil! Întotdeauna este dificil să construim relații serioase profunde și la orice vârstă există detalii care ne împiedică să obținem fericirea personală. Și, desigur, nu cifrele din pașaport sunt de vină.

Singurul lucru care nu ne permite să fim persoane fericite în fiecare etapă a vieții – este în capul nostru. Vei fi surprinsă cât de ușor vei construi o relație imediat ce vei înceta să-ți pui piedici singură.

1.”Bărbații buni sunt luați”

De cele mai multe ori motivul pesimismului sunt setările incorecte.

Paradoxal, dar ne ținem de bărbații răi mai strâns decât de cei buni. Pentru că într-un cuplu distructiv, femeia are stima de sine scăzută, de aceea îi este dificil să facă pasul decisiv.

Destul de ciudat, dar este mult mai ușor să ieși dintr-o relație normală, în care doi adulți se separă pentru că și-au dat seama că le va fi mai bine singuri, decât împreună. Și la 40 de ani, parteneri potriviți printre acești „liberi” sunt mai mult decât suficienți, iar acest lucru crește automat șansele femeilor de peste 40 de ani să-și aranjeze viața personală.

2.”Toți bărbații sunt niște nemernici.”

Cu o astfel de setare, este pur și simplu imposibil să construiești o relație sănătoasă. Și deseori, aceste expresii sunt pronunțate de femeile care se află într-o relație cu bărbați minunați: de încredere, credincioși, serioși. Fie că nu observă cât sunt de norocoase, fie că nu au văzut adevărații nemernici, ori s-au ars prea dureros în trecut … Aici trebuie tratată nu „boala”, ci cauza ei, adică repornirea sistemului în minte, iar apoi, cu „sistemul actualizat”, să ieși în lume.

3. E prea dificil să cauți un partener

Și chiar este. Dar e dificil la orice vârstă. Amintește-ți de tine la 20, 25 de ani. Totul era colorat? Dimpotrivă, la această vârstă ne lipsește experiența de viață și capacitatea de a înțelege oamenii, suntem atrași de aspect și ratăm oportunități minunate, fiind fascinate de fanteziile despre prinți frumoși.

Dar astăzi, am învățat cum să privim în sufletul celuilalt, să nu ne facem iluzii și să ne prețuim pe noi înșine, iar aceasta este o bază foarte bună pentru a crea relații sănătoase.

4. ”În jur sunt multe fete tinere, de ce ar avea nevoie de mine?”

De multe ori, nu credem că la această vârstă ne putem întâlni iubirea. Opinia publică este fermă: la 40 de ani – cea mai bună parte a vieții a rămas în urmă … Și multe femei libere cred în această prostie.

Un bărbat sănătos caută o relație egală, care este aproape imposibil de construit cu o fată tânără, pentru că alături de ea va trebui să joace în mod constant rolul de tătic, însă el însuși are nevoie de grijă.

5. Aspectul – este înșelător

Bărbații, în principiu, nu consideră o alternativă femeile neîngrijite, poate cu mici excepții. Iar cele care se prea întineresc, adesea sunt clasate în mod nerezonabil ca fiind „flămânde” .

În plus, ambele opțiuni vorbesc despre o discordanță puternică în sufletul femeii, despre incapacitatea de a-și întâlni vârsta frumos, cu demnitate. Pentru că la 40 și la 50 de ani, oricare dintre noi poate arăta extraordinar. Astăzi, pentru asta sunt create toate condițiile și femeia liberă mult mai ușor poate găsi timp, forțe și oportunități pentru a se îngriji.

6. Lipsa dorinței de a se schimba

La 40 de ani devenim o construcție atât de stabilă, încât devine îngrozitor să schimbi ceva în ea. Dar dacă vrei să construiești o relație și o viață nouă – va trebui să începi cu tine. Și foarte des se dovedește că nu vrem să plătim deloc acest preț sau nu avem nevoie de dragoste atât de mult, lăsând totul așa cum este.