Îmbunătățește-ți viața, conștientizând aceste 13 adevăruri banale.

Vă invităm să faceți cunoștință cu acest set de lecții care, probabil într-o zi vă vor ajuta să vă îmbunătățiți viața.

1. Oamenii se comportă așa cum se comportă și fac ceea ce fac, nu pentru că sunt niște ticăloși, ci pentru că ceva i-a făcut așa. Chiar și cel mai mare ticălos a parcurs o cale înainte de a deveni unul dintre ei și poate că nu înțelege că este posibil să acționezi și în alt mod. Această conștientizare are un efect bun asupra capacității de a accepta oamenii.

2. Cu toate acestea, nu ești obligat să-i accepți cei care nu-ți plac. Abilitatea de a nu accepta este la fel de importantă ca și capacitatea de a accepta. În general, să nu ai relații inutile cu oameni care nu-ți plac – este o practică sănătoasă și utilă.

3. Spune-le oamenilor ce simți. Obișnuiește-i cu faptul că vorbești despre sentimentele tale. În acest fel, îți faci bine și ție, și lor.

4. Când îți exprimi sentimentele – folosește expresia „sunt supărată” în loc de „ești un ticălos”. În acest caz, există o mare probabilitate că vei fi auzită.

5. Încrederea în celălalt este un dar semnificativ pe care ți-l faci în primul rând ție.

6. Procesele care se întâmplă în noi, chiar dacă nu ne plac, îndeplinesc unele funcții importante. Doar că uneori intră în conflict sau ne protejează nu numai de experiența neplăcută, ci și de cea importantă.

7. Gândirea pozitivă – este inutilă. Ea ne distrage de la problemele și sarcinile reale.

8. Acceptăm cu greu acele lucruri care ne schimbă ideile despre noi înșine. Chiar dacă le schimbă în bine. Acesta este paradoxul.

9. Nu întreba: – „Omul chiar poate gândi / simți / acționa în acest mod?” Da, poate. Omul – este ceva uimitor.

10. Dacă îți ignori sentimentele și emoțiile, psihicul tău neapărat îți va răspunde înapoi.

11. Poți să nu-ți iubești părinții. Dar poți și să-i iubești.

12. Este minunat atunci când sentimentele, valorile și gândurile tale sunt respectate, dar, de fapt, nimeni nu este obligat să facă acest lucru. Dacă gândești altfel, cel mai probabil vei întâmpina greutăți.

13. Ceea ce nu știm despre noi, ne controlează mai mult decât ceea ce știm.