Studiu: relația cu mama influențează viitoarele relații ale copilului

Dacă un copil a crescut într-o atmosferă de dragoste și înțelegere, el se manifestă în cel mai bun mod în situațiile de conflict din propria familie.

Dragostea mamei și acceptarea deplină a copilului îi afectează în viitor comportamentul, în special calitatea vieții în căsătorie. Acest lucru este menționat într-un nou studiu realizat de Universitatea BUFFALO, N.Y.

„Copiii formează modele interne de lucru despre ei înșiși și despre alții pe baza calității relației cu părinții lor”, spune autoarea cercetării, profesorul Jennifer Livingston „Dacă îngrijitorul primar este abuziv sau inconsistent, copiii învață să se considere nedemni de iubire, iar pe alții – ostili și nedemni de încredere.

Comportamentul pozitiv al părinților caracterizat de acceptare și căldură ajută copiii să-și formeze modele interne de lucru pozitive: considerându-se demni de iubire și de respect.”

„Relația copilului cu mama este un fel de amortizor care susține stima de sine a adolescentului”, spune Jennifer Livingston. Rezultatele unei astfel de educații protejează copilul de abuzuri fizice, emoționale sau s*xuale. Astăzi, aproximativ 30 la sută dintre adulți sunt victimele partenerului lor romantic.