Aceste 5 fraze magice vor dezarma chiar și cel mai nepoliticos om.

Oamenii sunt diferiți și, uneori, fără să ne dorim, ajungem să comunicăm cu persoane foarte nepoliticoase și ostile. Ce poți face în această situație? Să te întorci și să pleci? În acest caz, ei își vor repeta comportamentul, știind că asta nu-ți place. Să arăți ca răspuns aceiași nepolitețe? Nu cred că ai nevoie de scandaluri și stres suplimentar? Sau poate ar fi mai bine să memorezi aceste 5 fraze și să le utilizezi atunci când ai de-a face cu o astfel de persoană.

„Mulțumesc!”

Uneori, oamenii sunt nepoliticoși nu pentru că sunt emoționați, ci cu scopul de a provoca emoții negative în alți oameni. Sunt vampiri energetici care se hrănesc cu energie, atunci când cineva reacționează dureros la negativitatea lor. De aceea, încearcă să-i distrugi ideile. Ascultă tot ce spune, apoi la fel de neașteptat spune: „Mulțumesc!” Cu o astfel de reacție îi dai de înțeles că l-ai auzit, dar, în același timp, cuvintele lui nu te-au rănit.

„Și ce vrei să auzi ca răspuns?”

Acesta este o oglindire. Asculți omul, apoi îi adresezi această întrebare, iar el va ezita. Se va gândi imediat la ce a spus, ce a făcut și care este rostul a tot ce a spus. Ce voia de la tine? Ce reacție? Furie? Rușine? Astfel vei reuși să-l provoci la o conversație, să discutați motivele atitudinii sale ostile și comportamentului negativ.

”Ce te face să spui asta?”

Cu o astfel de frază îi spui clar interlocutorului că nu va reuși să pună presiune asupra ta. Desigur, el nu se așteaptă la acest lucru, își pierde echilibrul și nepolitețea lui se diminuează. Poate că omul a avut o zi proastă sau poate chiar tu te-ai comportat greșit față de el. Rămâne doar să-l întrebi direct despre asta. Dacă nu ai primit un răspuns adecvat, atunci motivele sale sunt altele și cu siguranță nu ești tu problema.

“De ce ești atât de negativ?”

Se întâmplă să comunici cu cineva și acest om emană întotdeauna negativism. Indiferent de situație, este nepoliticos, îi învinuiește pe toți, întotdeauna este sumbru și furios. În acest caz, pune-i întrebarea: „De ce este întotdeauna atât de negativ?” De obicei, o astfel de persoană încearcă prin toate mijloacele să demonstreze că se comportă cu ceilalți așa, doar din vina lor. Și cu această întrebare îl faci să reflecteze. Pentru că, de fapt, nepolitețea este o manifestare a unor probleme interne.

“Hai să vorbim despre asta mâine!”

Dacă simți că ești pe punctul de a fi „bombardat” de cuvintele interlocutorului, schimbă subiectul conversației în altceva sau spune fraza de mai sus. Cel mai important lucru este să nu lași emoțiile să te învingă! Apropo, cu ajutorul acestei fraze, tu însuți vei evita să răspunzi nepoliticos și vei încuraja interlocutorul să se gândească la comportamentul și la cuvintele sale.