Te vor surprinde: 7 fapte psihologice pe care nu le știai despre tine.

Psihicul uman ascunde multe mistere și lucruri incredibile, cele mai multe dintre care oamenii de știință nu pot explica.

De exemplu, există anumite lucruri pe care fiecare om le face la nivel subconștient, dar nici nu le observă, considerându-le drept normă.

Iată 7 fapte psihologice care te vor surprinde:

1. Putem privi cu atenție doar 10 minute

Există situații în care trebuie să ne concentrăm asupra anumitor lucruri sau oameni. S-ar părea că dacă îți dorești cu adevărat, nu-ți vei putea lua privirea câteva ore.

De fapt, un om obișnuit poate privi într-un punct nu mai mult de 10 minute. Apoi atenția se reduce semnificativ, deși mulți nici nu observă acest lucru.

2. Visăm 30% din timp

Cât de des visezi, îți faci planuri și aștepți o minune?  30% din timp omul este în propriile visuri, pierzând legătura cu realitatea. Este o caracteristică teribilă a fiecărui om, pentru că acest timp îl putea cheltui pentru lucruri mai utile.

Este important să înveți să-ți controlezi propriile gânduri și să le ghidezi într-o direcție utilă.

3. Un obicei apare în 66 de zile

Se crede că sunt necesare 21 de zile pentru ca omul să scape sau să obțină un anumit obicei.

Cu toate acestea, apariția unui nou obicei – durează ceva mai mult. În trei săptămâni poți lua drept regulă anumite lucruri, iar organismul se obișnuiește să le îndeplinească. Un obicei adevărat nu apare atât de repede.

4. Întotdeauna sunt vinovate circumstanțele, nu omul. 

Atunci când cineva întârzie la o întâlnire sau a uitat să îndeplinească o cerere – din anumite motive, toată lumea învinuiește persoana. Dar, foarte des se dovedește că el a întârziat din cauza traficului și nu a îndeplinit cererea, ajutând alte persoane, uitând complet de gândurile sale.

În primul rând, merită să ne dăm seama cine este cu adevărat vinovat. Pentru că de cele mai multe ori situațiile provoacă problemele.

5. ”Neatenția oarbă”

Majoritatea lucrurilor care se întâmplă „sub nasul nostru” rămân întotdeauna fără atenție. De exemplu, dacă omul îndeplinește o sarcină, el s-ar putea să nu observe nimic neobișnuit, chiar dacă lângă el apare un tigru adevărat.

Psihologii explică acest fenomen astfel: atunci când omul este fixat pe o sarcină specifică, orice altceva pentru el nu mai contează.

6. Putem memora doar 3-4 blocuri de informații simultan

Dacă vom încerca să memorăm mai multă informație, creierul pur și simplu va înceta să perceapă informația. Prin urmare, este extrem de important să structurați informațiile și să le evidențiați doar pe cele principale.

7. Roșu și albastru sunt percepute slab împreună.

Există o regulă când în interior este imposibil de combinat culoarea roșie și albastru. Aceste culori sunt dificil de perceput cu privirea, dar numai cu o  singură condiție – sunt alături.

Dacă vă aflați într-o cameră cu un astfel de tapet, apare rapid iritarea și oboseala.