De ce se sparg vasele? Veți fi surprinși să aflați motivele.

Bunica ta a reușit să păstreze toată viața setul de vase care i-a fost dăruit la nuntă, iar tu în viața ta scurtă ai spart o mulțime de cești și farfurii? Crezi că este din cauza neatenției? Vei fi surprins(ă) să afli că motivele spargerii vaselor sunt altele:

”E cu noroc!”

Spărgând următoarea farfurie sau ceașcă, noi, fără ezitare, spunem: „E cu noroc!” Se spune că această tradiție ciudată a venit din acele vremuri în care vasele erau o raritate, în plus, erau și scumpe, iar pierderea lor era o adevărată tragedie. Pentru a nu plânge din cauza fiecărui bol, s-a inventat o credință: cel care a spart-o, în viitorul apropiat îl așteaptă ceva bun, pentru că omul care și-a pierdut farfuria preferată deja a plătit-o.

Cinematografii au aceeași opinie despre vasele sparte – asta se referă la o singură farfurie, pe care obișnuiesc să o spargă la sfârșitul primei zile de filmare. Pe ea se scriu numele întregului grup de creație, care și sortează fragmentele norocoase – cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine. Dacă vasul nu se sparge din prima încercare, aceasta este considerat un semn rău – înseamnă că echipa de filmare va avea eșecuri și, eventual, nenorociri.

”E cu ghinion”

Există și convingerea opusă, care spune că vasele acumulează energia ce predomină în casă: dacă este negativă, vasele nu rezistă și se sparg. Prin urmare, cu cât este mai multă negativitate în casă, cu atât mai des se sparg vasele, iar oamenii care trăiesc în ea se ceartă.

”Urmează schimbări”

De fapt, de multe ori vasele sparte prezic pentru locuitorii casei schimbări în viață și indiferent dacă vor fi fericiți sau nu, depinde de fiecare caz specific. Ce este vesela? Este ceea ce prețuim. Dacă se sparge, atunci lucrurile nu merg bine în viață și este timpul să fie schimbată.

Apropo, cele de mai sus se aplică nu numai ceștilor și farfuriilor, ci și altor lucruri din gospodărie: fără niciun motiv se rupe așternutul încă puternic, se desprind mânerele de la cratițe și tigăi, se usucă, în ciuda udării, florile în ghivece. Toate acestea ar trebui să fie un semn pentru voi: trebuie să schimbați ceva în viață.