Despre ce poți vorbi cu colegii: Top-5 subiecte de discuție pentru a vă apropia

Ai dreptate, nu consider că la muncă trebuie să discuți despre muncă. Gândește-te, te duci în acest loc pentru a produce ceva, a răspunde la scrisorile cuiva, a prezenta ceva și a raporta ceva.

Cei care împart biroul cu tine probabil au și ei o viață pe lângă muncă. Și pentru a-i aprecia pe merit, neapărat trebuie să vorbești cu ei. Despre ce îi emoționează, ce îi impresionează, ce este important pentru ei.

Dacă dorești să lucrezi alături de oameni și nu de unități cu normă întreagă, atunci permiteți-vă să stați în birou fără măști. Astfel veți lucra mai eficient, crede-mă. Iată 5 subiecte de discuție:

1. Despre s*x: Vei fi surprins(ă) câte lucruri noi poți învăța. Nu vorbesc doar despre noutățile din industria jucăriilor și practicilor moderne, ci despre intimitate, frici și ceea ce îi oferă plăcere unei persoane. Acele trăsături de personalitate care sunt ascunse mai profund decât celelalte, și pe care nu le vei descoperi prin altă metodă.

2. Despre caritate. Lasă-i pe cei din jurul tău să povestească despre experiența lor în acest domeniu, despre îngrijorarea pentru durerea socială a țării, despre gânduri și decizii. Nici nu vei observa cum vei dori să-ți inviți colegii la o cafea în afara biroului și să continuați subiectul.

3. Despre boli. Bolile sunt doar o parte din identitatea ta și nu trebuie să le ascunzi. Cineva are diabet, cineva trăiește cu tulburare bipolară, iar cineva cu boala Huntington. Să fii deschis despre tine sau să-i ajuți pe ceilalți să se deschidă – înseamnă să ridici interdicțiile pentru mesele comune și filmele relaxante după muncă. Pentru că este greu să te prefaci întreaga zi lucrătoare și apoi și în momentele de odihnă. Oferă-ți ție și celor din jurul tău ocazia să nu vă prefaceți. Astfel veți reduce și potențiala tensiune (inclusiv cea profesională) la minimum.

4. Despre mediu. Nu începe această conversație cu sentimentul de vinovăție și rușine, ci cu convingerea că doar cunoașterea universală ne ajută să depășim astfel de probleme copleșitoare. Nu te rușina să vorbești despre asta. Astăzi ecologia este mai în vogă decât politica, pentru că în primul caz, un singur om are mai multe posibilități de a schimba ceva.

5. Despre cărți și filme. În sfârșit a venit secolul serialelor despre copii cu autism, homos*xualitate și paralizie cerebrală, închisori, abuzuri, mame muncitoare, feministe. Filme inteligente, de calitate înaltă. Sincere. Privește cu îndrăzneală, nu regreta timpul pierdut. Pentru  că în mod clar sunt mai bune decât orice canal federal. Iar cărțile sunt întotdeauna frumoase și atemporale.