Aceste 13 trucuri psihologice te vor ajuta să fii auzit și înțeles corect în orice conversație

Așează-te mai aproape, privește interlocutorul în ochi, rostește numele lui de mai multe ori … Iată și alte trucuri psihologice care ne ajută să fim auziți și înțeleși corect:

1. Începând o conversație, răspunde-ți la întrebarea – ce culoare au ochii interlocutorului? Aceasta este o modalitate ușoară de a stabili contactul vizual – însă nu exagera, uitându-te la cealaltă persoană. Astfel, omul din fața ta va simți încredere și vei da impresia unei persoane încrezătoare.

2. Întotdeauna memorăm mai bine primele și ultimele minute ale întâlnirii, „mijlocul” rămâne un loc vag în memoria noastră. Prin urmare, dacă mergi la un interviu de muncă, încearcă să fii primul sau ultimul candidat al zilei.

3. În funcție de poziția picioarelor, poți ghici intențiile interlocutorului. De exemplu, te apropii de două persoane care vorbesc animat și observi că își îndreaptă trupul spre tine, dar picioarele rămân pe loc: un semn sigur că ar prefera să fie lăsate în pace. Sau – vorbind cu tine, omul întoarce picioarele într-o parte – ceea înseamnă că ar prefera să evite conversația.

4. Când comunicăm în grup și se aude un râs neașteptat, fiecare dintre noi, instinctiv se uită la cel pe care îl simpatizează. Acesta este un mod excelent de a afla cine pe cine simpatizează.

5. Nu uita de puterea tăcerii. Dacă la întrebarea ta interlocutorul nu răspunde satisfăcător, fă o pauză și privește-l în ochi. De regulă, într-o astfel de situație, simțim nevoia să clarificăm răspunsul anterior și să spunem mai multe.

6. Atunci când rugăm omul să ne facă o mică favoare, consolidăm în el sentimentul că îi suntem pe plac.

7. Dacă vei memora numele omului pe care tocmai l-ai cunoscut și îl vei rosti de mai multe ori în timpul unei conversații, el își va aminti de tine ca fiind un interlocutor dulce și fermecător.

8. Repetând mișcările interlocutorului, consolidezi încrederea lui în tine. Singurul lucru este să nu exagerezi cu „limbajul corpului”.

9. Trecând prin mulțime, uită-te la trecerile dintre oameni și nu la oameni. De regulă, ei se îndepărtează făcându-ți loc să treci – aceasta este o reacție instinctivă.

10. Activitățile care sunt însoțite de producerea adrenalinei – ne apropie de alți oameni. Excitarea provocată de adrenalină îi face să creadă că societatea noastră le este plăcută.

11. O strângere de mână caldă îi va provoca interlocutorului sentimente mult mai plăcute decât una rece. Concluzia? Cumpără-ți mănuși.

12. Cel mai bun mod de a învăța – este de a învăța. Dacă tocmai ai aflat ceva nou, împărtășește aceste cunoștințe cu interlocutorul tău.

13. Dacă știi că cineva urmează să te critice la întâlnire, așează-te cât mai aproape de această persoană. Apropierea de tine îi va reduce agresivitatea, iar conversația va decurge mai lejer.