Nu vă certați, mai bine utilizați aceste 8 reguli de comunicare în relația de cuplu

Era clar că după șapte ani de căsătorie, Ana și Călin încă se iubesc. Dar modul în care își rezolvau problemele, sau mai bine zis, modul în care nu le rezolvau, le distrugea relația. Ultima ceartă s-a încheiat cu agresiune fizică, lucru de care ambii se simțeau rușinați și umiliți.

Hotărâți să nu își mai permită niciodată acest lucru, au mers împreună la terapie. Primul pas a fost stabilirea unor noi reguli de comunicare într-o situație de conflict în viitor.

8 reguli de comunicare într-un conflict

1. Alegeți ora și locul potrivit

Călin avea obiceiul să o trezească pe Ana în toiul nopții „pentru o conversație importantă”. Ana, din partea ei, intra în confruntare când Călin se întorcea de la serviciu. Și una și alta sunt idei proaste. Partenerii ar trebui să discute problema într-un mediu neutru, în timpul unei plimbări sau la cina.

2. Stabiliți limite rezonabile

Cea mai importantă regulă este – posibilitatea de a pleca, în loc de a încinge spiritele. O pauză în mijlocul unei discuții va împiedica transformarea acesteia într-un scandal. A doua regulă este de a discuta doar un subiect. Călin și Ana s-au pus de acord să scrie subiectul discuției pe o foaie înainte de conversație, pentru a se concentra doar pe o problemă, fără a se distrage pe celelalte.

3. Încercați să vă auziți

Să auzi cealaltă persoană – este o artă. Limbajul sau tonul corpului sunt chiar mai importante decât cuvintele pe care le rostim. Superioritatea non-verbală, supărarea sau pasivitatea demonstrată sunt la fel de distructive. Pentru a auzi cu adevărat cealaltă persoană, trebuie să-i acorzi mai multă atenție ei, nu ție.

4. Pune-te în locul celuilalt. 

Înainte de a-ți exprima punctul de vedere, încearcă mai întâi să înțelegi cealaltă persoană. Astfel, Călin și Ana și-au arătat dragostea unul față de celălalt – înțelegând și acceptând sentimentele și gândurile celuilalt. Acest lucru funcționează cel mai bine, dacă în timpul conversației îi vei demonstra partenerului ce și cum ai auzit și ai înțeles din cuvintele sale.

5. Fii deschis

Călin și Anna au decis să aibă încredere în faptul că oricare dintre acțiunile lor au la bază cele mai bune intenții. Dacă într-un conflict, partenerii aleg cea mai proastă interpretare a evenimentelor, asta doar agravează situația. Atunci când ai îndoieli, cere clarificări.

6. Colaborarea și negocierea 

Pentru a face acest lucru, Călin și Ana s-au compătimit reciproc, au omis detaliile irelevante, și-au cerut scuze când era necesar, și-au arătat mai calm emoțiile. În acest caz este nevoie de multă răbdare, pentru că înainte de a ajunge la o soluție, spiritele de obicei se încing.

7. Acordul

La sfârșitul discuției, aveți doar trei opțiuni: să fiți de acord, să nu fiți de acord sau „să fii de acord că nu ești de acord”. Dacă Ana și Călin au făcut tot ce era necesar pentru a ajunge la un acord, dar acest lucru nu s-a întâmplat, ei au amânat discuția pe cel puțin 24 de ore înainte de a o începe din nou. Cu privire la unele aspecte, au acceptat să nu fie de acord, respectând ambele puncte de vedere.

8. Evaluați procesul

La sfârșitul procesului, puteți analiza ce a funcționat, ce nu a funcționat, cum poate fi îmbunătățit totul și dacă este nevoie de un intermediar. Pe parcursul unei astfel de analize, procesul de comunicare eficientă în familie se perfecționează și se dezvoltă o metodă unică de comportament în conflict.

Rezolvarea conflictelor consolidează relațiile și apropie oamenii. Acest proces este foarte laborios la început, dar merită investiția voastră.