5 bărbați celebri care și-au ruinat viața de familie din cauza caracterului dificil

Am studiat biografiile unor oameni remarcabili și ne-am dat seama că mariajul cu un geniu este un test de rezistență.

1. Albert Einstein

Apropiații și prietenii lui Albert Einstein vorbeau despre el ca fiind o persoană amabilă, receptivă și modestă. Omul de știință se rușina de popularitatea sa și era foarte modest: în public, apărea mereu în puloverul său preferat. A trăit cu prima soție Mileva Marich timp de 16 ani. Relația lor s-a înrăutățit după ce femeia a aflat despre corespondența de dragoste secretă dintre Albert și verișoara lui – Elsa.

Omul de știință i-a declarat soției că pentru o viață ulterioară împreună trebuie să respecte o serie de reguli stricte. Curând, Mila și Albert au început să locuiască separat, iar după 5 ani au divorțat.

2. Carl Gustav Jung

Fondatorul psihologiei analitice era susținătorul poligamiei și chiar a prescris-o pacienților săi. Toată viața a fost căsătorit cu o singură femeie – Emma Rauschenbach. Gurile rele spun că s-a căsătorit cu ea pentru bani. Părinții i-au interzis Emmei să învețe și au pregătit-o pentru rolul de soție și mamă, în timp ce Karl i-a susținut dorința de cunoaștere, i-a trimis cărțile preferate, discuta ideile și îi împărtășea descoperirile.

Omul de știință folosindu-și poziția, nu rata ocazia să aibă relații intime cu clientele sale. Jung a conviețuit cu pacienta și asistenta sa Anthonia Wolf. Omul de știință chiar a adus-o acasă, prezentând-o soției sale. Timp de câteva zile, amanta a locuit în casa lor, iar Emmei i s-a interzis să coboare la cină.

3. Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe avea multe ciudățenii, dar cea mai importantă dintre ele a fost căsătoria cu verișoara sa Virginia de 13 ani. Poe la momentul căsătoriei avea 27 de ani. În acele vremuri, astfel de relații nu erau condamnate de societate. Prietenii considerau că Virginia și Allan sunt un cuplu iubitor și armonios. Scriitorul și-a admirat soția și i-a dedicat multe opere literare.

Cercetătorii susțin că Poe era bolnav de schizofrenie, ceea ce explică stranietatea lui. El se închina idealului pur, adică tinerei sale soții. Iar dorințele carnale și le satisfăcea cu alte femei.

Virginia s-a conformat cu lipsa constantă de bani (nu le ajungeau nici pentru mâncare), cu alcoolismul soțului și cu caracterul său insuportabil. Din cauza sărăciei și a malnutriției, fata s-a îmbolnăvit de tuberculoză și a murit.

4. Oscar Wilde

Cunoscut pentru mintea sa ascuțită și abilitățile oratorice, Oscar Wilde era un favorit al societății și un mire de invidiat.

S-a căsătorit cu Constance Lloyd la 3 ani după întâlnire. Constance era fiica unui avocat înstărit și a devenit o partidă profitabilă pentru tânărul scriitor. Dar relația lor nu a rezistat, chiar dacă au avut doi fii. După 2 ani de căsătorie, Wilde a plecat de la soție și locuia în hoteluri. Vizitele sale în familie erau foarte rare.

Când scriitorul a fost arestat pentru „relații obscene cu bărbații”, Constance și-a vizitat soțul de două ori în închisoare. Prima dată – pentru a-i spune despre moartea mamei, a doua – pentru a primi custodia completă a copiilor. Apoi femeia și-a schimbat numele și a părăsit țara împreună cu copiii.

5. Karl Marx

Karl Marx și Jenny von Westfalen se cunoșteau încă din copilărie. Westfalen împărtășea ideile soțului, iar el îi admira talentul literar. Păreau un cuplu perfect.

Obișnuită cu viața confortabilă, Jenny a fost forțată să vândă mobila și bijuteriile pentru a-și hrăni cumva familia. Carl nu câștiga aproape nimic și consuma alcool. Nu aveau bani nici măcar pentru a-și îngropa fiica decedată. După ce Jenny s-a îmbolnăvit de cancer la ficat și nu putea câștiga, Friedrich Engels a preluat sprijinul financiar al familiei.

Cum credeți, de ce geniile au un caracter atât de dificil?