7 lucruri din casa ta care îți provoacă oboseală

Casa este o fortăreață sigură care ne protejează de probleme, vreme rea și lumea agresivă. Probabil de multe ori îți dorești să treci pragul casei, să închizi ușa și să expiri. Dar acasă, te așteaptă o atmosferă de oboseală, totul este enervant și nu te poți relaxa. Iar motivul pentru toate astea pot fi aceste 7 lucruri inofensive:

1. Televizorul care lucrează în mod constant

Televizorul este o sursă de zgomot informativ. Chiar și programele inofensive sau educaționale pot provoca o senzație de oboseală și apatie. De asemenea, este dăunător să adormi cu sunetul televizorului. Sunetul și lumina reduc producția de melatonină, ceea ce afectează recuperarea organismului în timpul somnului.

2. Dezordinea

Dacă senzația de apatie și oboseală a atins limita – curățarea apartamentului te va ajuta. Merită să revizui dulapurile, rafturile și cutiile ascunse departe, să arunci gunoiul și să pui lucrurile cât mai comod. Într-o locuință curată vei gândi mai ușor.

3. Albastru și alte nuanțe reci ale pereților

Culorile gri și albastru conferă camerei o senzație de prospețime. Acestea au un efect calmant asupra oamenilor impulsivi și emoționali, dar utilizarea lor pe scară largă în interior nu este recomandată. Pentru a nu ne cufunda într-o stare de oboseală veșnică, specialiștii ne sfătuiesc să alegem culori calde pentru pereții din dormitor.

4. Lipsa iluminatului

Camerele întunecoase duc la gânduri rele, nu ne permit să ne relaxăm și ne afectează negativ vederea. Întunericul ne ajută să ne odihnim doar atunci când dormim. În restul timpului este recomandat să asigurăm locuința cu suficientă lumină.

5. Lumânările parfumate

Toți oamenii percep mirosurile diferit. Însă chiar și cu percepții diferite, creierul obosește de amestecarea constantă a aromelor. Prin urmare, trebuie de utilizat cu înțelepciune lumânările parfumate și difuzoarele.

6. O locuință rece 

Aerisirea este foarte importantă pentru casă, dar frigul excesiv este inamicul prospețimii. Dacă în apartament este întotdeauna frig, nu-ți dorești decât să te înfășori într-o pătură și tragi un pui de somn. De aceea, în timpul zilei este necesar să menții o temperatură confortabilă. Iar locuința o poți reîmprospăta înainte de culcare.

7. Gadget-urile înainte de culcare

Excesul de informații nu te lasă să adormi, iar dimineața îți încarcă mintea cu informații străine. Este mai bine să nu folosești telefonul cu cel puțin o oră înainte de culcare. În loc de telefon, poți discuta cu persoana iubită, poți medita, face o plimbare în aer curat sau o baie. Dimineața, înlocuiește timpul petrecut pe net cu prepararea unui mic dejun delicios, exerciții sau duș.