3 motive pentru care bărbatul nu rezistă alături de femeia ajunsă la menopauză

Menopauza nu este o boală, ci o „perioadă de tranziție” pentru femeie, care, din păcate, este însoțită de simptome neplăcute precum bufeuri, dureri, slăbiciune și schimbări în sfera emoțională. Uneori, femeile devin plângăcioase, nervoase, dezechilibrate, iar starea de spirit li se poate schimba în doar câteva minute. Desigur, nu fiecare bărbat rezistă într-o astfel de atmosferă. Mulți, pur și simplu, își părăsesc familia din aceste 3 motive:

1. Femeia își descarcă nervii pe bărbat

În timpul menopauzei, în corpul feminin au loc schimbări hormonale, care, desigur îi afectează psihicul și comportamentul. Femeia poate deveni nervoasă, iritabilă, nerăbdătoare, poate experimenta atacuri nemotivate de furie și agresivitate. Și deseori își descarcă starea negativă pe cei de lângă ea (partenerul, copiii). Când acest lucru se întâmplă în mod sistematic, bărbatul nu rezistă și pleacă, obosit de ea.

2. Ea devine imprevizibilă

Perioada menopauzei este uneori comparată cu sarcina, pentru că femeia la fel de brusc își schimbă dependențele și gusturile, nu știe ce vrea, starea de spirit și dorințele ei se schimbă mai repede decât ziua înlocuiește noaptea. Bărbatul nu are de ales decât să o mulțumească și să-i îndeplinească toate instrucțiunile, care uneori sunt anormale. O perioadă bărbatul îi suportă capriciile, înțelegând starea soției. Dar trebuie să cunoști măsura pentru a nu pierde persoana iubită.

3. Devine slabă și dependentă de bărbat

În timpul menopauzei, multe femei se tem groaznic să-și piardă partenerul, așa că, literalmente, se agață de el, atârnând ca o încărcătură grea. Ea folosește toate mijloacele – gelozie nerezonabilă, lacrimi, șantaj. Dar, cu cât încearcă să-l lipească mai mult de sine, cu atât bărbatul se va îndepărta și va dori libertate. Rezultatul, de regulă, este același – bărbatul părăsește femeia care nu-și poate controla emoțiile.

Pentru a preveni acest lucru, femeia trebuie să-și ajute corpul să facă față consecințelor menopauzei. Acest ajutor poate fi terapia cu hormoni prescrisă de medic, dietă, vitamine, plimbări în aer liber. Sarcina principală a femeii este prevenirea dezastrelor în relația de familie.