10 Lucruri mici pentru care trebuie să găsești timp

Este o nouă zi. Un nou început. Și totul se va schimba.

A sosit momentul să reînvii, să-ți reînnoiești ritualurile zilnice pozitive care vor servi cel mai bine bunăstării și relațiilor tale. Gândește-te la asta …

1. A sosit momentul să începi să ai grijă de tine mai bine. 

Este datoria ta, astfel lumina ta interioară va străluci mai puternic. Învață să te iubești, în loc să iubești ideea că alți oameni te iubesc. A te iubi nu înseamnă a fi egoist sau a-i ignora pe ceilalți. Mai degrabă, înseamnă să te tratezi ca fiind cel mai onorat oaspete din inima și mintea ta – un oaspete demn de grijă specială. Orice ai face, iubește-te pentru asta. Orice ai simți, iubește-te pentru asta. Acesta este un mod minunat de a începe.

2. A sosit momentul să-ți dedici timpul activităților preferate

Te poți îndrăgosti nu numai de om, ci și de un scop, o ambiție, o pasiune. Dacă ai pierde totul, cu excepția minții, inimii și sănătății, care ar fi motivul să te trezești în fiecare dimineață cu zâmbet pe față? În tine cu siguranță arde o flacără. Este sarcina ta să o găsești și să o susții.

3. A sosit momentul să răspândești din nou bucuria

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi. Iubește fără frica și fără limite. Niciun act de dragoste sau bunătate, oricât de mic ar fi, nu trece fără urmă. Zâmbește și ajută-i pe ceilalți să zâmbească. Dacă nu ai puterea să faci pe cineva fericit, încearcă să-i ajuți să scape de tristețe.

4. A sosit momentul să comunici din nou calitativ cu cei dragi. 

Relațiile înfloresc atunci când două persoane își pot împărtăși sentimentele și gândurile. Să fii auzit de cineva și să fii iubit – aceasta este iubirea adevărată. Merită să-ți consumi timpul pentru aceste legături și conversații profunde.

5. A sosit momentul să începi să-i asculți din nou pe ceilalți (fără a-i judeca).

Fii selectiv în luptele tale verbale. Fă un pas înapoi, ascultă și zâmbește. În cele mai multe cazuri, a fi calm și compătimitor este mult mai bine decât a avea dreptate. Înțelepciunea nu este doar sa știi când să te ridici și să vorbești, dar și atunci când sa taci și sa asculți.

6. A sosit momentul să începi din nou să te bucuri de timpul liber.

Meriți momente liniștite, departe de agitația cotidiană, în care nu există probleme, nu există soluții. Distribuie-ți timpul în fiecare zi pentru a nu fi mereu ocupat(ă). Protejează-te de surse de stres.

7. A sosit momentul să începi să citești din nou cărți bune.

Cărțile sunt distracția perfectă. Trebuie să te întrebi: de ce să nu iau o carte cu mine pentru acele perioade de așteptare inevitabile – cinci minute aici și zece dincolo. Dă viață acestui timp mort. Amintește-ți că ceea ce citești și studiezi atunci când nu ai nevoie, determină ceea ce vei fi capabil să faci atunci când nu ai de ales.

8. A sosit momentul să gătești din nou mâncare adevărată și sănătoasă.

Corpul tău este un templu. Ești ceea ce mănânci.

9. A sosit momentul să înveți din nou din greșelile tale.

Cea mai mare greșeală pe care o fac mulți dintre noi – este că trăim în frică constantă că vom face o greșeală. Viața este prea scurtă să te învinovățești pentru greșeli.

10. A sosit momentul să sărbătorești din nou micile victorii ale fiecărei zile.

Desigur, nu în fiecare zi va fi bine, dar în fiecare zi va fi ceva bun. Acordă atenție acestor lucruri și sărbătorește-le. Antrenează-ți mintea pentru a vedea ce este corect. Pozitivitatea este o alegere. Fericirea vieții tale depinde în mare măsură de calitatea gândurilor tale.