7 motive pentru care oamenii leneși obțin mai mult succes

Dacă orice inacțiune te îndepărtează de succes, dar nu te duce spre el, merită să înveți cum să fii leneș în mod eficient.

De ce oamenii leneși obțin mai mult succes?

1. Ei caută cel mai simplu și eficient mod de a finaliza sarcina.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a spus: „Întotdeauna voi căuta o persoană leneșă pentru lucru, deoarece va găsi multe modalități ușoare de a rezolva această problemă”. Într-adevăr, un astfel de angajat va căuta o modalitate de a finaliza mai repede proiectul și va încerca să obțină cel mai bun rezultat din prima, pentru a nu-l reface.

2. Sunt cei mai pricepuți optimizatori

Omul leneș nu vede rostul lucrului monoton, așa că încearcă întotdeauna să automatizeze procesul. Datorită unor astfel de inventatori, mătura a fost înlocuită cu aspiratorul, apoi cu un aspirator robot.

3. Folosesc cu pricepere tehnologia

Nu este necesar să inventezi ceva nou pentru a optimiza procesele, pot fi utilizate tehnologiile deja existente. Oamenii leneși verifică în mod regulat dacă a apărut ceva care le-ar înlătura sarcinile de rutină. Aceștia cunosc toate inovațiile tehnice.

4. Stabilesc corect prioritățile. 

Înainte de a-și da seama cum să facă ceva, leneșii se întreabă de ce trebuie să facă asta. Formularea corectă a întrebării îți permite să nu-ți pierzi timpul și efortul pentru lucrurile secundare, care au un efect redus asupra rezultatului.

La începutul secolului XX, economistul italian Vilfredo Pareto a formulat o lege conform căreia 20% din eforturi asigură 80% din succes. Respectiv, restul 80% din efort va aduce o contribuție de numai 20% la cauză. Conform acestei legi, este mult mai profitabil să depui eforturi minime, dar asupra pârghiilor corecte.

5. Știu să se relaxeze

Dacă munca unei persoane obișnuite se aseamănă cu un maraton, atunci pentru un leneș, acestea sunt sărituri scurte, urmate de odihnă. Omul leneș mai întâi oferă sarcinii timp și efort maxim, apoi se relaxează. Drept urmare, în aceeași perioadă de timp, el face aceeași cantitate de muncă, doar că datorită schimbării constante a activității se simte mai relaxat și practic nu este expus stresului.

6. Ei văd mai bine riscurile.

Pentru a realiza în mod eficient sarcinile și a nu reface nimic, trebuie să vezi în avans acolo unde sistemul ar putea ieși din funcțiune. De aceea, o persoană leneșă vede din timp riscurile și face tot posibilul pentru a le elimina.

7. Sunt buni lideri. 

O persoană leneșă nu numai că îndeplinește sarcinile rapid și eficient, ci le distribuie în mod competent persoanelor care lucrează la proiect. Fără gesturi inutile și dublarea îndatoririlor, doar muncă bine coordonată pentru a obține cel mai bun rezultat.