10 fapte interesante despre bărbați pe care nici ei nu le cunosc.

Contrar convingerii răspândite, bărbații de asemenea își fac griji pentru aspectul lor. Un sondaj din 2014 a arătat că 63% dintre bărbați cred că ar trebui să slăbească.

Există și alte fapte interesante despre s*xul puternic. De exemplu, veți afla de ce unii bărbați tind să se comporte egoist și de ce atunci când au febră (37°) ei devin neputincioși ca bebelușii.

1. Testosteronul nu face bărbații mai agresivi

Testosteronul nu afectează în mod direct agresivitatea bărbaților, ci doar îi face mai sensibili la statutul lor.

2. Bărbații care își sărută soțiile înainte de a pleca la serviciu, câștigă mai mult

Există două motive pentru acest efect: pe de o parte, sărutul contribuie la eliberarea endorfinelor și dopaminei – hormonii plăcerii, iar pe de altă parte, acest lucru arată că în relație totul este în regulă și el se setează pozitiv. Ceea ce, la rândul său, afectează în mod favorabil bunăstarea și capacitatea de muncă a bărbatului.

3. În barba bărbaților există mai multe bacterii decât în blana câinilor

Cercetătorii de la clinica elvețiană Hirslanden au descoperit că bărbații au mai mulți germeni în barbă decât câinii. La unii bărbați chiar au fost descoperite bacterii care reprezintă un pericol grav pentru sănătatea omului.

4. Bărbații ar trebui să evite băile prea fierbinți

Supraîncălzirea organelor genitale, chiar și cu 2-4° poate deteriora sistemul reproductiv masculin.

5. Încălțămintea cu toc înalt a fost purtată inițial de bărbați.

În secolul al X-lea, perșii purtau pantofi cu toc înalt, care le permitea să stea în șa și să tragă cu arcul. Bărbații-aristocrați cu plăcere au început să poarte pantofii incomozi, dar decorați bogat, subliniindu-le statutul. Înălțimea tocului depindea de poziția persoanei.

6. Creierul răsplătește bărbații pentru manifestarea egoismului

Dacă femeia manifestă generozitate sau altruism, atunci creierul ei produce dopamina, iar dacă este zgârcită, în creierul ei se conectează zonele responsabile de nemulțumire. Creierul masculin reacționează invers, încurajând bărbații să manifeste egoismul.

7. Bărbații cheli nu au mai mult testosteron decât ceilalți

Chelia la bărbați nu se datorează nivelului ridicat de testosteron, ci genelor pe care le moștenesc de la părinți. Prin urmare, bărbații cu un nivel scăzut de testosteron, de asemenea își pot pierde părul.

8. Bărbații suportă mai greu răcelile decât femeile. 

Incapacitatea bărbaților de a se ridica din pat dacă au febra 37,2 ° a devenit deja subiectul glumelor. Dar se pare că bărbații sunt mai vulnerabili în fața virușilor de gripă și răceală decât femeile. Conținutul mai mare de testosteron din corpul lor, îi împiedică să lupte împotriva virușilor, în timp ce estrogenul din corpul femeii o ajută să răspundă mai bine la boală.

9. Bărbații de asemenea pot avea cancer mamar

În fiecare an, peste jumătate de milion de femei mor din cauza acestei boli. Deși pare o boală exclusiv feminină și bărbații sunt supuși acestui tip de cancer. Dar, din fericire pentru bărbați, riscul de a suferi de această boală este de zece ori mai mic.
10. Pielea bărbaților îmbătrânește mai lent. 
La bărbați, pielea are o densitate mai mare de colagen, este mai groasă cu 25% și produce mai activ sebum. De aceea, bărbații îmbătrânesc mai lent și arată cu 15 ani mai tineri decât femeile de aceeași vârstă. Nu observăm acest lucru, deoarece majoritatea bărbaților nu folosesc cremă de protecție solară, iar pielea lor suferă de efectele radiației ultraviolete.