10 obiceiuri care te fac un om nefericit. Renunță la ele.

Dacă privești cu atenție, vei observa că oamenii fericiți se aseamănă între ei, precum și cei nefericiți. Și în mare parte acest lucru se datorează setărilor și obiceiurilor mentale similare.

Psihologii ne sfătuiesc să observăm oamenii care ne plac și să „împrumutăm” de la ei anumite trăsături ale comportamentului lor. Nu este nimic în neregulă și un astfel de joc psihologic nu are nicio legătură cu imitația sau pierderea sinelui. Cu toții suntem ca o „oglindă” și este mai bine să reflectăm binele, care devine apoi o parte armonioasă a personalității noastre.

Iată la ce obiceiuri ar trebui să renunți:

1. Viața prin ochii celorlalți. Dorința de a-i mulțumi pe toți – este calea directă către nevroză. Dependența poate fi nu numai de opiniile celorlalți, ci și de evaluarea și opiniile rudelor sau prietenilor. Fii capabil să spui ”nu” circumstanțelor neplăcute și solicitărilor incomode. Aceasta este viața ta.

2. Tendința de a corespunde standardelor. Ești unic. Pentru sănătatea ta mintală și pentru a merge mai departe, merită să te compari doar cu tine cel din trecut. Ai devenit mai bun, mai de succes și mai înțelept? Deci, totul merge conform planului.

3. Teama de viitor. Lipsa dorinței de a merge mai departe poate fi cauzată de gândurile obsesive că totul se va termina prost. Imaginează-ți cel mai rău rezultat care se poate întâmpla, dacă decizi să faci acel act. Numără pașii pe care îi vei face în cel mai rău caz și teama se va reduce.

4. Dorința de a-i schimba și a-i critica pe ceilalți. Criticarea și diminuarea demnității altora rezultă adesea din invidie. În ceea ce privește „schimbarea” celorlalți, o persoană fericită decide pentru sine dacă acceptă comportamentul altor persoane sau dacă se distanțează.

5. Lipsa încrederii în oameni. Așteptarea constantă a unui truc din partea oamenilor și convingerea că este o rușine să-ți exprimi cererile, nu a făcut pe nimeni mai fericit.

6. Încrederea că viața e nedreaptă cu tine. Un efect extraordinar de a scăpa de o astfel de atitudine poate fi obținut atunci când încetezi să te compari cu ceilalți (cel puțin pentru un timp) și te concentrezi pe propriile sarcini, te percepi „aici și acum”.

7. Obiceiul de a te plânge și a bârfi. Nevoia de a te plânge îți transformă viața într-un cerc vicios. Psihologii recomandă un exercițiu simplu – înregistrează tot binele care se întâmplă în jurul tău. Concentrarea pe aspectele pozitive ale vieții transformă gândirea – încearcă!

8. Nevoia de a controla totul. Acest obicei îți otrăvește viața. O astfel de dorință indică adesea capacitatea scăzută de a accepta comportamentul altor persoane. Fără participarea ta, viața din jur nu se va destrăma. Fă o pauză și vei vedea asta cu propriii ochi.

9. Procrastinarea și dorința de a amâna lucrurile pe mai târziu. Valoarea timpului este una dintre cunoștințele „secrete” ale oamenilor de succes și fericiți. Blocarea pe rețelele sociale, amânarea sarcinilor, dependența de seriale – toate acestea sugerează că sarcinile actuale nu-ți aduc nicio bucurie, ceea ce înseamnă că trebuie să schimbi ceva în viață.

10. Atitudinea prea serioasă față de tine însuți. O față serioasă – nu indică un semn de inteligență, domnilor. Toate prostiile de pe pământ se fac cu această expresie. ”Zâmbește, domnule, zâmbește!” Aceste cuvinte, ilustrează perfect abordarea vieții de către un om fericit.