7 motive pentru care bărbații se întâlnesc cu o femeie și se căsătoresc cu alta

Probabil fiecare dintre noi cel puțin o dată a fost martorul situației când, după o relație îndelungată cuplul s-a despărțit, apoi bărbatul s-a căsătorit cu prima femeie pe care a cunoscut-o. Acest comportament naște o întrebare: de ce prima nu și-a primit râvnitul inel nici după ani petrecuți împreună, în timp ce cealaltă obține statutul de mireasă literalmente a doua zi după ce s-au cunoscut? Există câteva motive pentru asta:

1. Nu există femeia potrivită. Există momentul potrivit în care trebuie să fii alături de bărbat.

Mulți bărbați recunosc că au avut o relație pe care au încheiat-o și regretă, dar asta nu i-a împiedicat să se căsătorească atunci când alături de ei a fost persoana potrivită pentru rolul de soție.

O altă situație care împinge bărbatul spre căsătorie: este atunci când femeia pe care a încercat să o cucerească se căsătorește cu altul. În acest caz, dacă singurătatea devine insuportabilă, el alege dintre opțiunile disponibile.

2. Familia nu poate fi construită doar pe atracția fizică

Studiile au arătat că acele cupluri în care femeia este mai atractivă decât partenerul ei sunt mai fericite. Dar, după cum a menționat John T. Molloy, este important ca aspectul alesei să nu fie vulgar. John a rugat mai mult de 3.500 de bărbați să-și descrie miresele și doar 20% dintre ei au folosit adjective care au legătură cu aspectul ( „atractivă”, „s*xy”), restul 80% au vorbit despre trăsăturile de caracter și personalitate.

3. Opinia prietenilor și familiei poate influența decizia bărbatului de a se căsători

Chiar dacă bărbatul arată destul de independent, alegerea partenerei va fi influențată direct sau indirect de opinia oamenilor apropiați. Așadar, prietenii joacă un rol important în faza întâlnirii, părerea lor poate accelera procesul de îndrăgostire, iar aprobarea părinților poate fi decisivă pentru cererea în căsătorie.

4. Bărbatul este sigur că femeia e mulțumită de relație

Sau mai exact, femeile se prefac că totul este în ordine și „nu vor” să se căsătorească. Dacă acest lucru este adevărat – bine, dar dacă nu, atunci bărbatul nu-și va da seama niciodată că femeia așteaptă ca el să facă acest pas, pentru că bărbații nu citesc bine printre rânduri.

5. Concubinajul reduce probabilitatea căsătoriei de 2 ori

Psihologii avertizează femeile că ar trebui să fie deosebit de atente la ideea de a trăi împreună în afara căsătoriei. Majoritatea bărbaților cer mâna femeii la 22 de luni de la începutul relației, apoi șansa scade cu 20%, după 3 ani această cifră va crește până la 50%, iar după 7 ani de relație, probabilitatea că te vei căsători este zero.

6. Femeia este comodă pentru o anumită perioadă de timp, dar nu pentru viitor.

Există situații când bărbatul vrea să se căsătorească, dar numai atunci când va atinge anumite înălțimi: va fi promovat la muncă, își va cumpăra un apartament etc. Și ca să nu fie singur în această perioadă deloc ușoară, își caută o femeie care să-l susțină. Dar ea este doar pentru o vreme.

7. Nu toate relațiile trebuie să se încheie cu nuntă

Încă din copilărie, fata s-a obișnuit cu ideea că orice băiat care îi acordă atenție devine automat „mirele” ei. Ea crește cu setarea că dacă relația este lungă, atunci poate avea doar un final – crearea unei familii. Doar că la bărbați, un astfel de stereotip există rar, motiv pentru care există neînțelegeri între s*xe.

Desigur, îți pare rău pentru timpul pierdut și chiar poți încerca să ții bărbatul lângă tine, dar atunci trebuie să trăiești cu gândul că nu este alături de tine din propria voință. Nu există burlaci convinși – există femei cu care bărbații nu vor să se căsătorească, dar nu îndrăznesc să spună asta cu voce tare.