16 întrebări pentru a verifica dacă bărbatul este zgârcit sau gigolo

”Acum șase luni am întâlnit un bărbat. Este atrăgător, educat, inteligent. Îmi place foarte mult de el, dar sunt confuză din cauza atitudinii lui. Mereu vine cu mâna goală, nu-mi oferă nimic, nici măcar lucruri mici. De două ori i-am împrumutat bani și încă nu mi i-a returnat. În curând își serbează ziua de naștere și deja de mai multe ori mi-a spus că își dorește un telefon scump cadou. Poate că este gigolo?”

Alina, 27 de ani

Răspunsul psihologului:

Bărbații care, într-un fel sau altul folosesc resursele femeilor pentru a-și rezolva problemele, manipulându-le cu vise despre iubirea adevărată și relațiile fericite – nu sunt un fenomen atât de rar întâlnit. Iar cei „profesioniști” (gigolo) – sunt doar o mică parte din ei. Aproape fiecare femeie riscă să întâlnească un astfel de manipulator în calea ei. Un astfel de bărbat pur și simplu nu vede nimic rușinos în a profita de toate beneficiile pe care este gata să i le ofere o femeie îndrăgostită.

Astfel de uniuni, în care femeia acționează ca „donator”, oferind locuință, transport, securitate financiară și servicii pot dura zeci de ani. În tot acest timp bărbatul utilizează bunurile disponibile și se distrează.

Obosite de singurătate, de diferite bunuri materiale, aspect și statut social, doamnele dezamăgite sau romantice în egală măsură riscă să devină „donatoare” pentru un gigolo.

Alina, întrebarea dvs. dezvăluie mai multe subiecte importante și profunde pentru studiu: atitudinea dvs. față de iubire, ideile dvs. despre cât de demnă sunteți de iubire, modul de a construi relații cu s*xul opus, granițele dvs., atitudinea față de bani etc. Încercați să răspundeți sincer la câteva întrebări, poate aceste gânduri vă vor ajuta să obțineți claritate în situația creată.

16 ÎNTREBĂRI pe care trebuie să ți le pui pentru a verifica dacă bărbatul cu care ești într-o relație este zgârcit sau gigolo:

  1. Ești demnă de iubire sau crezi că iubirea trebuie meritată?

2. Ce metode și forme de exprimare a iubirii cunoști?

3. Cum obișnuiești să-ți exprimi afecțiunea?

4. Să iubești sau să fii iubită – dacă trebuie să alegi, ce preferi?

5. Ce părere ai despre averea materială? Cum cheltui? Ești predispusă la cumpărături compulsive? Ai economii?

6. Cum împrumuți bani? Poți acorda o sumă mare, semnificativă, dacă nu ai certitudinea că omul o va putea returna?

7. Dacă nu ți se întoarce datoria cum te descurci? Care este relația ta cu persoana care nu ți-a întors banii?

8. Împrumuți bani unui străin care nu ți-i rambursează – acesta este un comportament obișnuit, caracteristic pentru tine?

9. Ce face acest bărbat special, cel căruia i-ai împrumutat bani a doua oară, înainte de restituirea primei datorii?

10. Sigur, au existat motive pentru asta, dar de ce ai găsit aceste motive demne de atenție?

11. Cum îți imaginezi rezolvarea problemelor financiare în relațiile apropiate? Dacă între doi oameni există iubire, sunt importante nevoile materiale individuale ale fiecăruia? Ce este mai important?

12. Ai discutat cu partenerul tău ce viziuni are asupra relației, cum vede dezvoltarea ei ulterioară? Cât de bine cunoști acest bărbat?

13. Ce se va întâmpla dacă se va dovedi că opiniile voastre despre problemele importante nu coincid? De ce îți este teamă cel mai mult?

14. Ce se va întâmpla dacă se dovedește că acest bărbat este gigolo, nu are sentimente profunde și te folosește? Cum te vei simți? Ce vei face?

15. Dacă partenerul tău are o perioadă dificilă, de ce crezi că tu ești cea care ar trebui să-l ajute să-și rezolve problemele financiare? Când vorbește despre cumpărarea unui telefon nou, de ce crezi că această cerere este adresată ție?

16. Poți discuta liniștit despre problemele financiare cu partenerul tău? Află ce fel de probleme are? Dacă nu, atunci ce te oprește? De ce îți este teamă?

Nu contează atât de mult, dacă iubitul tău este gigolo sau doar l-ai cunoscut într-o perioadă dificilă a vieții sale. În orice caz, există un dezechilibru vizibil în relația dvs. care vă confundă în mod justificat. Ați subliniat foarte bine că investițiile resurselor devin din ce în ce mai dezechilibrate. Și acesta poate fi un semn alarmant, mai ales la începutul relației.