Soțul mi-a scris o scrisoare din 5 cuvinte pe care nu le voi uita niciodată.

Acum câțiva ani eram o familie obișnuită. Soțul meu mergea la serviciu în fiecare zi, seara, mă ajuta cu cea mică. Când s-a născut a doua fiică, situația s-a complicat. Îmi era greu cu doi copii și am început să-i reproșez că el are posibilitatea să se dezvolte profesional, iar eu stau acasă între patru pereți.

Mă ajuta în weekend, dar oboseala mea morală și nemulțumirea față de rutina casnică creștea în fiecare zi. Soțul meu pleca adesea singur la țară, uneori uita să facă ceea ce i-am cerut.

Eram furioasă, am devenit iritată. Am încercat să dau fetița cea mai mare la grădiniță, dar se îmbolnăvea des, de aceea nu prea reușeam să mă odihnesc. Soțul meu ”dispărea” la muncă de dimineața până seara, viața mea nu-mi aducea bucurie.

Consideram că nu am primit nimic din căsătorie, cu excepția grijilor, problemelor și singurătății. Am decis să vorbesc cu el, dar din cauza copiilor și a muncii interminabile conversația se tot amâna. Apoi am decis să ne scriem scrisori. Iar în scrisoare trebuia să exprimăm tot ce ne deranjează în viața noastră de familie.

Am scris trei foi! Cât de obosită sunt de „vacanța” maternității, de căsătoria noastră, de faptul că el este mereu la serviciu, că își repară mașina și este plecat mereu la țară. Că nu mai pot face asta, nu vreau și nu înțeleg de ce a trebuit să mă căsătoresc.

În seara următoare i-am dat scrisoarea. A citit gânditor. Apoi a zâmbit și a spus: Ei bine, copiii vor crește și totul se va schimba”. Și mi-a înmânat scrisoarea lui. Am deschis-o cu fața nemulțumită, așteptând aceleași reproșuri la adresa mea, chiar fiind pregătită să-i răspund cu divorț. Desfac o foaie mare pe care erau scrise doar 5 cuvinte: „Te iubesc așa cum ești!”.

Nu știam ce să-i spun. Am petrecut acea seară împreună și nu i-am cerut nicio explicație. Mi-am dat seama că doar soțul și copiii mei mă iubesc așa cum sunt. Nu pentru meritul profesional și nici pentru bani. Păstrez acea „scrisoare” și nu uit niciodată acele cuvinte.

Iar copiii într-adevăr, au crescut … Acum viața noastră s-a schimbat mult. Putem călători împreună, vizita parcuri, muzee, ne putem distra, facem drumeții împreună. Uneori îmi amintesc acea seară și sunt atât de fericită că soțul meu a fost suficient de înțelept să scrie acele cuvinte! Altfel, am fi divorțat și familia noastră fericită nu ar fi existat.