5 semne clare că ești într-o relație nesănătoasă și e timpul să pleci din ea.

Mulți dintre noi cunosc situația când, în loc de emoțiile pe care le așteptăm într-o relație, obținem ceva complet diferit.

Dezamăgirea – este un lucru îngrozitor, care ne ia toată puterea și omoară dorința de a depune eforturi pentru ceva … Dar decizia de a pleca nu întotdeauna este ușoară. Cuiva i se face milă de partener, cineva mai are speranța „că poate totul se va schimba în bine”, cineva se teme de scandal. Cu toate acestea, trebuie să fii capabilă să ieși la timp dintr-o relație toxică.

Iată 5 semne care îți spun că trebuie să pleci:

1. Agresiunea fizică

Din păcate, subiectul violenței domestice este o problemă acută nu numai în țara noastră. În lume trăiesc o mulțime de femei care, cel puțin o dată în viața lor, au fost victimele unui tiran.

Dacă bărbatul cel puțin o dată a agresat femeia, el și-a schimbat limitele a ceea ce este permis. Și acum va fi o normă să-l lovească pe cel mai slab, care nu-i poate răspunde înapoi. Deci, nu există garanții că acest lucru nu se va mai repeta. Dacă nu vrei să-ți transformi viața într-un coșmar – fugi de acest bărbat. Pentru că nu mai aveți o relație.

2. ”Ești urâtă”

Da, există fete care tolerează astfel de cuvinte la adresa lor. Versiunea „ușoară” este atunci când partenerul arată cu degetul asupra defectelor reale sau imaginare ale femeii. Dacă auzi fraze de genul „Trebuie să slăbești” (având deja 50 kg), „Ai sânii prea mici / mari”, „Trebuie să-ți mărești buzele” – să știi că această relație merge în declin. Partenerul tău nu te iubește și încercând să-ți insufle complexe inventate, de fapt vrea să fie mai presus decât tine. Ai nevoie de asta?

3. Te rănește în mod deliberat

Toți suntem oameni vii, cu „ciudățeniile” și viziunea noastră despre lume. Se întâmplă ca în anumite momente să nu coincidem cu atitudinea partenerului. În timpul unei dispute, îți poți jigni involuntar partenerul, după care, de obicei, oamenii adulți își cer iertare unul de la celălalt. Și acest lucru este normal. Mai rău, este dacă omul te jignește în mod deliberat, încercând să lovească în cele mai „dureroase locuri”, rănindu-te profund. Și ca răspuns, ne prefacem că totul este în regulă.

Supărările se acumulează și ne spunem că acest lucru nu este deloc important. Însă după astfel de atacuri, puțin probabil vom privi omul de lângă noi cu ochi îndrăgostiți. Pentru că putem ierta, dar nu putem uita. Iar acest lucru va otrăvi întotdeauna relația. Deci merită să continui?

4. Lipsa sprijinului

Întotdeauna ne dorim să auzim cuvinte de aprobare din partea omului apropiat. Dar dacă ele nu există, dacă partenerul se îndoiește constant de competențele, experiența, determinarea ta și îți spune că nu te vei descurca – atunci nu te apreciază. Pentru că cel care iubește, se bucură de fiecare succes și cu încrederea sa îi dăruiește omului apropiat energie și încredere în sine. Prin urmare, dacă nu auzi la adresa ta nimic în afară de critici, gândește-te dacă ești lângă omul potrivit.

5. Lipsa încrederii

Un alt punct important care spune că este momentul să pleci – este lipsa încrederii în partener. Și nu contează – tu nu ai încredere în el sau ești obligată în permanență să-i dai raportul. În orice caz, această relație nu va dura mult. Gelozia este un sentiment greu, este aproape imposibil să scapi de el. Mai ales dacă există motive. Ocazia, care a fost odată, pune la îndoială sentimentele.

Prin urmare, dacă încrederea în om nu mai există, nu trebuie să vă chinuiți reciproc.

Desigur, în aceasta listă nu sunt toate semnele unei relații „toxice”. Aceasta include și alți factori: lipsa atenției din partea partenerului și minciuna, scandalurile și certurile în public. Însă punctele de mai sus indică clar că timpul pentru despărțire a sosit și nu mai are rost să tolerezi.