Mai bine taci: 10 fraze pe care o persoană inteligentă nu le va spune niciodată

Cu un cuvânt poți mângâia, dar, de asemenea, poți răni. Ce fraze nu trebuie spuse pentru a nu crea impresia unui om nepoliticos?

1 „Arăți obosit.”

Poate că ai vrut să-ți arăți grija față de celălalt, dar efectul unor astfel de cuvinte va fi opus: conțin informații negative și un indiciu că omul arată rău. Poate că interlocutorul vrea să-și ascundă problemele de alții, iar astfel de cuvinte îl vor afecta și mai mult.

Dacă ești îngrijorat pentru prietenul tău, mai bine întreabă-l: „Ești bine?”

2 “După cum ți-am mai spus …”

Astfel, omul își exprimă nemulțumirea că trebuie să repete. Dacă vrei să fii politicos, nu te concentra asupra repetărilor. În plus, interlocutorul probabil nu te-a înțeles din prima.

3. “Nu te supăra, dar …”

Astfel de cuvinte cu siguranță vor fi percepute negativ. Această expresie conține agresivitate, care subconștient obligă interlocutorul să se apere. După astfel de expresii, tot ce urmează să spui va suna insultător. Dacă vrei să-i spui interlocutorului despre greșeala lui și dezacordul tău, vorbește direct.

4 „Nu este rău…”

Când o persoană îți cere opinia despre rezultatele muncii sale, expresiile „nu este rău” sau „e normal” sunt cele mai nepotrivite la care te poți gândi. Aceste cuvinte înseamnă că nu ești deloc interesat de ceea ce se întâmplă în viața prietenului / rudei tale. Dacă nu ți-a plăcut ceva din ceea ce ai auzit, spune-i direct, explică-ți părerea.

5 „În jur sunt doar proști”

Este nerezonabil să te consideri mai inteligent decât restul. O persoană inteligentă și educată nu-și permite să vorbească cu dispreț despre ceilalți. În plus, nu există nicio critică constructivă în aceste cuvinte. Astfel de acuzații nefondate pot ruina impresia despre om.

6. “La vârsta ta arăți bine…”

Cu această frază doar vei jigni. Ea este un indiciu direct că persoana nu mai este tânără. De exemplu, cineva a spus: „Arăți grozav pentru vârsta ta!”. Dacă vrei să-i faci un compliment – o poți face direct, fără referire la vârstă.

7. “Ți-am spus …”

Astfel de fraze nu vor ajuta cealaltă persoană, cu excepția dorinței de a te afirma din contul ei. Cel mai probabil, omul deja și-a dat seama că a greșit și nu este nevoie să-i amintești din nou despre fapta necugetată.

8. „Am întotdeauna dreptate!”

Nu există oameni care să nu greșească niciodată. Doar omul care nu face nimic – nu greșește. Astfel de fraze demonstrează aroganța unei persoane și nicidecum abilitățile sale intelectuale.

9. „Îți creezi probleme din nimic”

Chiar dacă ți se pare că problema altcuiva nu merită atenție, nu trebuie să-i spui interlocutorului despre acest lucru. Pentru el problema este destul de importantă. Astfel de fraze devalorizează sentimentele altuia.

10. “Nu mă iubești!”

Această frază are efect asupra persoanei apropiate doar la început. Ulterior, ea va reacționa mai rece, apoi se va gândi: „Poate într-adevăr nu mai iubesc?”